AK Parti Bartın Teşkilatından Büyük Kongre çıkarması

AK Parti Bartın Teşkilatının etkinliklerinde kullanılmak üzere Bartın İl Başkanlığına kazandırılan otobüsün tanıtan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yarın Ankara'da yapılacak 7. Olağan Büyük Kongreyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Bartın'dan 500 kişilik bir ekiple kongreye katılacaklarını ifade eden Başkan Kalaycı 'Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğimizi Bartınlılar olarak elimizden geldiğince göstereceğiz. Şuanda Türkiye'nin üzerine topyekun gelen Batılılar, Amerikalılara ve küresel sermayeye karşı işte biz buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberiz. Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz. Biz tüm gücümüzle ve aziz milletimizle teşkilat orada olacağız' dedi.

AK Parti Bartın Teşkilatından Büyük Kongre çıkarması

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın Teşkilatının etkinliklerinde kullanılmak üzere Bartın İl Başkanlığına kazandırılan otobüsü basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım ve Medya Başkanı Murat Yıldırım da bulunduğu Cumhuriyet Meydanındaki tanıtımda Başkan Kalaycı "Bugün burada büyük kongre öncesinde partimize kazandırmış olduğumuz otobüsü tanıtacağız ve yarın ki (bugün) büyük kongre için açıklamalar yapacağız. Otobüsümüz Dış İlişler Sorumlumuz Ayşe Hanımın eşi tarafından bize bir öneri olarak geldi. Biz bu  öneriyi değerlendik ve ücretini de birlikte ödedik. Dolayısıyla bizim partimizin herhangi bir aktivitesi olduğu zaman kullanabileceğimiz  ve elimizin altında bulunacak olan bir otobüs oldu. Kendilerine buradan çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Türk’e tekrar itibar kazandıran liderin kongresine gidiyoruz”

7. Olağan Büyük Kongreyle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Turhan Kalaycı şöyle konuştu:

“Ayrıca yarın  biliyorsunuz 7. Olağan Büyük Kongremiz var. Bir asırdır uyuyan devi uyandıran, yer yüzünde Türk’e tekrar itibar kazandıran, bize “Türk yapamaz, gidemez” sözlerini bize unutturan ve özgüvenimizi bizlere yeniden kazandıran bir liderin şölenine gidiyoruz. Bizim amacımız hayal edilemeyen hizmetleri gerçeğe dönüştüren Türk milletinin hizmetine sunan liderin kongresine gidiyoruz. Bartınlılar olarak şuanda 500 kişinin üzerinde kayıt yapıldı. Yarın  sabah 05.00’de buradan otobüslerimiz hareket edecek. Tabi gelecek olan arkadaşlarımız var ama bizim kotamız 500. Yoksa Ankara Bartın ailesini ve Sayın Cumhurbaşkanımızın sevdalılarını almaz. Biz 500 kişilik ekiple buradan yola çıkıyoruz.

“Desteğinizi en güzel bir şekilde göstereceğiz”

Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğimizi Bartınlılar olarak elimizden geldiğince göstereceğiz. Tüm hemşerilerimizi de davet ediyorum. Şuanda Türkiye’nin üzerine topyekun gelen Batılılar, Amerikalılara ve küresel sermayeye karşı işte biz buradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberiz. Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz. Biz tüm gücümüzle ve aziz milletimizle teşkilat orada olacağız. Desteğinizi en güzel bir şekilde göstereceğiz.

“Kongremizden yenilenme adına çok şeyler bekliyoruz”

Daha sonra basın mensuplarına otobüsün tanıtımını gerçekleştiren Turhan Kalaycı gazetecilerin de gündeme dair sorularını yanıtladı. Kalaycı şöyle konuştu:

“Bu kongre her kongre gibi partimize tekrar güç verecek ve güven tazeleyecek, yenilenme olacak. Kongremizden yenilenme adına çok şeyler bekliyoruz. Yarın  listeler açıklandığında nasıl bir hızla gücümüze güç katacağımız ortaya çıkacak. Bizim kongrelerimiz şölen havasında geçiyor. Bir bayrak yarışı. Bir kardeşimiz diğer kardeşimize bayrağı nasıl devredecek onun meselesi. Biz kırılma, gücenme olmadan birlik ve dirlik içinde Yarın kapalı spor salonun olduğu yerler mahşer meydanı gibi olacak ve insanlar orada olacak. Bartın’daki ekibimizde aileleriyle birlikte orada olacak inşallah. Bartın için biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

“Kadına bakış açımızı Avrupa’dan öğrenecek değiliz”

Biz kadına bakış açımızı Avrupa’dan öğrenecek değiliz. Biz öyle bir kültürün, dinin ve medeniyetin mensubuyuz ki “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen Peygamber Efendimizin bakışıyla kadınlara bakıyoruz. Annelerimiz bizim için kutsal. Kız kardeşlerimiz nasılsa tüm çevremizdeki kadınlarımıza da aynı şekilde bakıyoruz. Bizim onların empoze edeceği işlere ihtiyacımız yok. Sayın Cumhurbaşkanımızda bu gerçeği gördü ve anlaşmadan çekilme kararı aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda çok çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten halkın sesine kulak vermiş oldu. Bugüne kadar niye iptal edilmedi diye sorulursa bugüne kadar da hiçbir kanuni hükmü olmadı. Dolayısıyla bizim için en güzeli oldu.”