AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'dan Doğalgaz Açıklaması

Doğalgaz çalışmaları başlıyor Amasra ve Ulus'ta abonelik işlemleri yakında başlayacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz'dan Doğalgaz Açıklaması

Erkan Hızoğlu

Bartın’da ilçeler ve beldeler bazında doğalgaz çalışmalarını değerlendiren AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, doğalgazın bir hükümet yatırımı olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde Ulus’ta doğalgaz için ilk kazmayı vurulacağının bilgisini veren Aldatmaz, takvim yılı sonunda da Ulus ilçe merkezinde bu yıl planlanan bölgelerdeki abonelere doğalgaz verileceğini belirtti. Doğalgazı Bartın’da yaygınlaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Aldatmaz, “Bartın merkezde bu yıl Gürgenpınarı mahallemizde çalışmalarımızı tamamladık. Sanayi sitesinde çalışmalarımızın büyük çoğunluğu bitti. Dallıca bölgesinde yeni yapılan TOKİ konutları içinde hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Orada da hemşehrilerimiz evlerine taşındıklarında doğalgaz altyapısı tamamlanmış olacak. Böylece Bartın merkezde konutların tamamına yakınına doğalgaz altyapısı sağlamış olacağız. Aynı zamanda Bartın OSB genişleme alanında doğalgaz altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Burası da tamamlanınca Organize sanayi bölgemizin tamamı doğalgaz altyapısına kavuşmuş olacak.” dedi. Amasra’daki çalışmalara ilişkin de değerlendirmede bulunurken bu takvim yılı içerisinde Amasra’da da doğalgaz kullanmaya başlanacağının müjdesini veren Aldatmaz, Türkiye’de doğalgaz kullanan nadir beldelerden biri olan Kozcağız’da da halen doğalgaz kullanıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz AK Parti hükümeti zamanında doğalgaz ile tanışan Bartın’da yeni doğalgaz yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Milletvekili Aldatmaz, “Bu yıl yapılan yatırımlarla birlikte Bartın’da şu anda 316 bin 500 metre polietilen, 73 bin 200 metre de çelik borudan oluşan bir doğalgaz ana hattımız var bunu da 126 bin metrelik servis hattı ile abonelere ulaştırıyoruz. Şu an Bartın Merkezde 39 bin 214, Kozcağız’da 1691 olmak üzere toplam 40 bin 905 aktif abonemiz var.” dedi.

Ulus’ta doğalgaz çalışmaları başlıyor

Milletvekili Aldatmaz, yerel seçimler öncesinde Ulus ilçesine doğalgaz sözü verdiklerini hatırlatarak, “Önümüzdeki günlerde Ulus İlçemizde doğalgaz için ilk kazmayı vuracağız. Ulus Doğalgaz Boşaltım İstasyonu inşaatına başlıyoruz. Bunun akabinde de ilçe merkezinde doğalgaz borularını döşemeye başlayacağız. Ulus’umuza verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Her zaman dediğim gibi laf değil icraat üretiyoruz. İnşallah takvim yılı sonunda da Ulus ilçe merkezinde bu yıl planlanan bölgelerdeki abonelerimize doğalgaz vereceğiz.” dedi.

“Doğalgaz bir hükümet yatırımıdır”

Doğalgazın bir hükümet yatırımı olduğunun altını çizen Aldatmaz, şehir merkezindeki doğalgaz çalışmalarında da bahsederek şunları söyledi:

“Öyle eline kazma alıp çukurun başına geçmekle, kepçenin başında durmakla doğalgaz getiriyorum diye insanları kandırmaya gerek yok. Sonuçta bu bir hükümet yatırımı ve bu yatırımın Bartın’a, Amasra’ya Ulus’a, Kozcağız’a gelmesini sağlayan AK Parti hükümetleridir. Atalarımızın dediği gibi ‘yiğidi öldürüp, hakkını yememek lazım.’

Doğalgazı Bartın’da yaygınlaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bartın merkezde bu yıl Gürgenpınarı mahallemizde çalışmalarımızı tamamladık. Sanayi sitesinde çalışmalarımızın büyük çoğunluğu bitti. Dallıca bölgesinde yeni yapılan TOKİ konutları içinde hat döşeme çalışmaları devam ediyor. Orada da hemşehrilerimiz evlerine taşındıklarında doğalgaz altyapısı tamamlanmış olacak. Böylece Bartın merkezde konutların tamamına yakınına doğalgaz altyapısı sağlamış olacağız. Aynı zamanda Bartın OSB genişleme alanında doğalgaz altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Burası da tamamlanınca Organize sanayi bölgemizin tamamı doğalgaz altyapısına kavuşmuş olacak.”

Amasra’da bu yıl doğalgaz yanacak!

Amasra’daki çalışmalara ilişkin de değerlendirmede bulunurken bu takvim yılı içerisinde Amasra’da da doğalgaz kullanmaya başlanacağının müjdesini vererek “Amasra İlçemize de meşakkatli bir yoldan boru hattı döşedik, Kaleşah Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Kum Mahallesinin önemli bir kısmında çalışmalarımızı tamamladık. Kalan mahallelerde de çalışmalarımız devam edecek. Bu takvim yılı içerisinde Amasra’da da doğalgaz kullanmaya başlayacağız. Kısa süre içerisinde Amasra ve Ulus ilçelerimizde abonelik işlemlerine başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Kozcağız’da çalışmalar devam ediyor”

Kozcağız beldesinde halen doğalgaz kullanıldığını ve Türkiye’de doğalgaz kullanan nadir beldelerden biri olduğunu belirten Milletvekili Aldatmaz, “Kozcağız’da Yayla Sokak’ta yolun karayolu ağında olması nedeniyle doğalgaz boru hattı döşenmesi esnasında izin işlemlerinde sorun yaşanmıştı. Bu durum üzerine devreye girerek yolu karayolu ağından çıkartılarak Kozcağız Belediyesine devredilmesini sağladık. Böylece izin sorununu hallettik ve Kozcağız Yayla sokak ve Değirmenci Mahallesine de doğalgaz getirilmesini sağlayacağız. İnşallah hemşehrilerimiz yıl sonunda Yayla Sokak ve Değirmenci Mahallesinde de doğalgaz kullanmaya başlayacak.” dedi.