Afet ve acil durum eğitimleri başladı

AFAD'tan Deprem Haftası etkinlikleri

Afet ve acil durum eğitimleri başladı

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart tarihleri arasında "Deprem Haftası" kapsamında 46 okulda verilecek eğitimlere başlanıldı. Eğitimler kapsamında ilköğretim, lise ve dengi  okullarda afet ve acil durumlara dair farkındalık oluşturmak ve doğru davranış şekilleri hakkında bilgiler verilecek.

Bartın Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinliklerinin startı verildi.  Etkinlikler kapsamında ilköğretim, lise ve dengi 46 okulda afet ve acil durumlara dair farkındalık oluşturmak ve doğru davranış şekillerini öğretmek amacıyla eğitimler verilecek. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile personel sayısı 100’ü aşan özel sektör kuruluşlarında bilgilendirici afiş, broşür ve el ilanları dağıtımı yapılacak.

46 OKULDA EĞİTİM VERİLECEK

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  konuyla ilgili olarak “Ülkemizde 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart tarihleri arasında "Deprem Haftası" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz'ce afet ve acil durumlara dair farkındalık oluşturmak ve doğru davranış şekillerini öğretmek amacıyla; ilköğretim, lise ve dengi 46 okulda, A/K Teknisyenlerince bilinçlendirme eğitimi verilmesi, yazılı ve görsel yayımların dağıtılması, tahliye tatbikatı yapılması, gençlere yönelik olarak Bartın Gençlik Merkezi'nde öğrenci toplulukları ile beraber toplantılar ve etkinlikler düzenlenmesi, tüm kamu kurum  ve kuruluşları ile personel sayısı 100'ü aşan özel sektör kuruluşlarına afiş, broşür, el ilanları dağıtımının yapılması planlanmıştır. Eğitimlerimize 22 Şubat 2017 tarihi itibariyle başlanmış olup, A/K Teknisyenlerimiz Emre Düzün, Nazlım Bozkurt, Niyazi Demirkıran ve Aziz Tekin; Cumhuriyet Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, İstiklal İlkokulu ve Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu'nda yapılan planlama kapsamında çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir” açıklamasında bulundu.