Abdipaşa Keşkek Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bartın'ın Abdipaşa beldesinde düzenlenen Keşkek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Ramazan Çelik ve Sevgi Petek'in sahne aldığı festivalde kadınlar, en güzel keşkeği yapmak için yarıştı. Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, 20 yıldır belde belediye başkanlığı yaptığına hatırlatırken belde halkına doğalgaz müjdesi de verirken Abdipaşa'ya çok büyük hizmetler yaptıklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bu hizmetleri arttıracaklarının altını çizdi. Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, okul, tünel, viyadük, köprü, üniversite, alt yapı, üst yapı çalışmaları, spor tesisleri, organize sanayi ve fabrika inşası, hastane yapımı, kamu binaları inşası gibi Bartın'da yapılan yatırımlara dikkat çekerken, şehirdeki sel riskini önlemek için çalışmalar yaptıklarını da belirterek 'Bartın'a 4 tane baraj kazandırdık, Bartın'ı sel tehlikesinden, çok şükür uzaklaştırmaya çalıştık.' dedi.

Abdipaşa Keşkek Festivali renkli görüntülere sahne oldu

 

“Bartın’ı sel tehlikesinden uzaklaştırmaya çalıştık”

Erkan Hızoğlu

 

Abdipaşa Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Keşkek Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcıları Uğur Karakaya ve Zeynep Topcu, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Hikmet Çalık, sivil toplum örgütü temsilcileri başta olmak üzere ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğa Kent Ulus Türk Halk Korosu ve Armağan Aslan'ın sahne alarak neşeli saatler yaşattığı festivalde kadınlar en güzel keşkeği yapmak için yarıştı.

Abdipaşa’da yaşayan ve yarışmaya katılmak için titizlikle hazırlık yapan kadınlar evlerinde pişirdikleri keşkekleri yarışma saati öncesinde pişirerek festival meydanına geldi.

Keşkek tencerelerini soğumaması için sarıp sarmalayan kadınlar yaptıkları keşkek yemeklerini jüriye ikram etti.

Birbirinden lezzetli keşkek yemekleri karşısında puanlama yapmakta zorlanan jüri üyeleri, lezzet başta olmak üzere baharat, sıcaklık ve sunum gibi kriterleri de göz önüne alarak en iyi keşkeği seçti.

Yarışma 1’incisi ilk kez yarışmaya katılan 17 yaşındaki Esmanur Kadıncı olurken Gülsüm Üngül 2’nci, Ayşe Şenol 3’üncü oldu.

Yarışmada dereceye girenler altın ile ödüllendirilirken ödülleri festival alanında düzenlenen törenle teslim edildi.

“Abdipaşa’mızı yaşanabilir bir kent haline getirdik”

Programda konuşan Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, 20 yıldır belde belediye başkanlığı yaptığına hatırlatırken “Amacımız keşkek yemeğini hatırlamak ve sizleri de biraz olsun eğlendirebilmek. Kültür ve Turizm Bakanlığının bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Keşkek Festivalimize katılan tüm yarışmacılarımıza da başarılar diliyorum. 20 senedir Abdipaşa’da Belediye Başkanlığı yapıyorum. İsteyerek ya da istemeyerek kiminizin işini görmüşüzdür, kiminizin de görememişizdir. Ben şimdiden işleriniz göremediğimiz vatandaşlarımız olduysa özür diliyorum. Şunu söylemek istiyorum. Abdipaşa’nın 20 yıl öncesini biliyorsunuz. Alt yapısı, suyu ve benzeri yoktu. 20 yılda Abdipaşa’mızı yaşanabilir bir kent haline getirdik. İl Başkanımızla, milletvekilimizle, Bakanımızla beldemiz için önemli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar da daha başlangıç.” dedi.

“Çok daha güzel hizmetlere imza atacağız”

Belde halkına doğalgaz müjdesi de veren Başkan Dönmez, “Daha çok iş yapacağız. Abdipaşa’mız için çok daha güzel hizmetlere imza atacağız. Yeni seçilmiş gibi heyecanlıyız ve bu işleri yapacağız. Beldelerimiz içerisinde ilk defa TOKİ’yi getiren beldeyiz. Bu konuda İl Başkanımızla, milletvekilimizle, bakanımıza çok teşekkür ediyorum. 4 dönemden bu yana da sel felaketi yaşıyoruz. İşyerlerimize, evlerimize sular girdi. Bu 4 dönemde de devletimiz yanımızda durdu ve Allah’a şükür sıkıntı çekmedik. Yaşanan sıkıntıları kısa zamanda çözdük. Dere ıslahlarımız şu an devam ediyor. Ardından da yollarımızı yapacağız. Şu an insanımız doğalgaz istiyoruz. Ben buradan söz veriyoruz. 2024’de doğalgaz çalışmalarımıza başlayacağız ve 2025’te de doğalgazımızı kullanmaya başlayacağız. Bunun sözünü de aldık. Bu akşamda Karadeniz’in sevilen sanatçılarını getirdik ve güzel bir akşamı inşallah yaşayacağız.” diye konuştu.

“Doğalgazı 2024 kışına yetiştireceğiz”

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan da 2024 yılının sonunda kış ayının başlangıcında beldeye doğalgazı getirmek için mücadele vereceklerini söylerken “Öncelikle 14 Mayıs Milletvekilliği seçimlerinde, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdipaşa’mızın, Ulus’umuzun ve tüm Bartın’ımızın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’mize verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 20 yıldır gece gündüz demeden Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Apdipaşa’mıza, Ulus’umuza, Bartın’ımıza tüm Türkiye’mize hizmet götürdük. Nereden nereye geldiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Abdipaşa Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Dönmez neler yaptığını anlattı. İnşallah doğalgazla ilgili sözlerini de verdi. Biz de bu görevlerde olduğumuz sürece 2024 yılının sonunda kış ayının başlangıcında doğalgazı getirmek için mücadele vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bu hizmetleri artırarak devam edeceğiz”

Abdipaşa’ya çok büyük hizmetler yaptıklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bu hizmetleri arttıracaklarının altını çizerek “Abdipaşa’mıza bu güne kadar Yaşar Dönmez Başkanımızın başkanlığında çok büyük hizmetler yaptık. İnşallah bu hizmetleri artırarak devam edeceğiz. Doğalgazı bir an önce getirmek için elimizden geleni yapacağız. TOKİ’yi kısa bir zamanda tamamlayarak bitireceğiz ve hak sahiplerine teslim edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti Hükümetleri olarak hizmetlerin devamı için hepinize söz veriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Tunç’tan ABD kongresine tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, festival programında yaptığı konuşmada AK Parti iktidarlarının 22 yılda demokrasinin standartlarını yükselttiğini kaydederek, “Temel insan hakları noktasında 22 yılda çok önemli mesafeler aldık. Demokrasimizin standartlarını yükselttik. Yüksek standartlı bir demokrasiye ülkemizi kavuşturduk. Bundan sonra da, hukukumuz üstünlüğü ve adaletten ayrılmadan, temel insan hakları noktasındaki güçlülüğü daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye’yi dünyada, sözü geçen, hakkaniyetli ve dengeli dış politikasıyla Türkiye eksenini oluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Tunç, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırıma ve soykırımdan sorumlu tutulan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ayakta alkışlayan ABD kongresi üyelerine tepki gösterdi.

Bakan Tunç, “Filistin’de Gazze’de maalesef bir katliam, soykırım devam ediyor. Birleşmiş Milletler’in güvenlik konseyinin ateşkes kararını uygulamayan bir devletin, ona devlet bile demek çok zor. 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği soykırım ile adeta terör örgütü gibi hareket eden ülkenin başbakanını, soykırım suçlusunu, ABD’nin kongresinde ayakta alkışlayanlar, insanlık vicdanına, dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir. Biz Türkiye olarak, adaleti, hakkaniyeti, insan haklarını savunmaya, Filistinli kardeşlerimizin destekçisi olmaya, barışı savunmaya, ülkemizin milli menfaatlerini korumaya devam edeceğiz. Türkiye’yi terörün her türlüsünden arındırarak, huzurlu bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında okul, tünel, viyadük, köprü, üniversite, alt yapı, üst yapı çalışmaları, spor tesisleri, organize sanayi ve fabrika inşası, hastane yapımı, kamu binaları inşası gibi Bartın’da yapılan yatırımları da hatırlatan Bakan Tunç, şehirdeki sel riskini önlemek için çalışmalar yaptıklarını da kaydederken “Bartın’a 4 tane baraj kazandırdık, Bartın’ı sel tehlikesinden, çok şükür uzaklaştırmaya çalıştık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ramazan Çelik ve Sevgi Petek sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Çelik ve Petek sevilen şarkılarını Abdipaşalı’lar için seslendirdi.