47 işyerinin ruhsatı iptal edildi!

Bartın İl Özel İdaresi'nin sorumluluk alanında bulunan bölgelerde 2024 yılı içerisinde 13 işyerine 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı' verilirken çeşitli nedenlerden dolayı faaliyetlerini sona erdiren işyeri sahipleri veya yasal mirasçılarının dilekçelerine istinaden 47 adet işyerinin ruhsatı da iptal edildi.

47 işyerinin ruhsatı iptal edildi!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Özel İdaresi, “güvenilir, yaşanabilir ve bölgesinde lider bir Bartın” hedefiyle ilimizin; kültür ve turizm, çevre ve sağlık, sosyal hizmetler, tarım, içme suyu, altyapı, imar ve iskân, gençlik ve spor, ulaşım, eğitim alanlarında fiziki, beşeri ve sosyal ekonomik gelişimini sağlamak için “şeffaf”, “katılımcı”, “insan odaklı”, “gelişimci”, “aktif hemşehrilicilik”, “ulaşılabilir”, “çevreye duyarlı”, “tarafsız”, “hesap verebilir”, “yenilikçi” ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Her birim belirlenen programlar doğrultusunda çalışmalarını yürütürken Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından içinde bulunduğumuz yaz mevsimi göz önüne alınarak, özellikle sahil bölgelerde ruhsat ve uyulması gereken kararların denetimi sürüyor.

Sahil bölgelerinde hizmet veren iş yerlerinin vatandaşların yaz sezonunu rahat bir şekilde geçirebilmelerine yönelik uyması gereken kurallar ve kararlar denetlenerek, varsa eksikliklerin giderilmesi konusunda ekipler tarafından uyarılar yapılıyor.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ederken İl Özel İdaresi, müdürlüğün çalışmalarına ilişkin bir bilgi paylaştı.

Yapılan açıklamada birim çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilerek “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri kapsamında; 2024 yılı içerisinde Merkez ilçe sınırları içerisindeki İdaremiz görev ve sorumluluk alanında yer alan toplam 13 adet işyerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı düzenlenmiştir. Çeşitli nedenlerden dolayı faaliyetlerini sona erdiren işyeri sahipleri veya yasal mirasçılarının dilekçelerine istinaden 47 adet işyerinin ruhsatı iptal edilmiştir. Ayrıca, sorumluluk alanımızda bulunan sahil bölgelerindeki işyerleri Jandarma personeli ile birlikte rutin bir şekilde denetlenerek yaya kaldırımlarının ve araç yollarının işgal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunulmuştur. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin daha kaliteli hizmet almaları konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.” denildi.