400 yataklı devlet hastanesi inşaatı devam ediyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10 bin 253 metrekare oturum alanına, 94 bin 252 metrekare kapalı alana sahip olan 400 yataklı yeni Bartın Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

400 yataklı devlet hastanesi inşaatı devam ediyor

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde, 10 bin 253 metrekare oturum alanına, 94 bin 252 metrekare kapalı alana sahip olan 400 yataklı yeni Bartın Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Milletvekili Tunç yaptığı açıklamada hastaneyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bartın ve çevresine hizmet verecek modern sağlık kompleksinin inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında Bartın’ın sağlık üssü olacak hastanenin kapasitesi ihtiyaç halinde 575 yatağa kadar çıkabilecek.

Tam donanımlı hizmet verecek yeni devlet hastanesinin inşaatı hızla ilerliyor. 400 yataklı olarak planlanan, ihtiyaç halinde kapasitesi 575’e kadar çıkabilecek yeni Bartın Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak.

“Bartın’ın, mevcut sağlık altyapısı daha da güçlü hale gelecek”

Yeni devlet hastanesi sadece Bartın’ın sağlık alanındaki sorunlarına çözüm olmayacak. Çevre illere de hizmet verecek tam donanımlı hastane bulunduğu bölge itibariyle yatak, yoğun bakım kapasitesi, görüntüleme, özellikli sağlık birimleri açısından da önemli bir ihtiyacı giderecek.

“Tamamlandığında, 132 poliklinikte hasta kabulü yapılacak”

Tam teşekküllü 24 ameliyathane, 66 yoğun bakım yatağı, 132 polikliniği, 6 doğum odası ile hizmet verecek. Tek ve çift kişilik hasta odaları hasta mahremiyetini ön planda tutacak şekilde planlandı. 24 adet diyaliz ünitesi olacak. Hastanenin 730 araçlık açık ve kapalı otoparkı olacak. 58 adet acil servis yatağı‘na sahip olacak hastanemiz, Eğitim Araştırma Hastaneleri ve Şehir Hastanelerindeki imkanların tamamına sahip olacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, önceki Sağlık Bakanlarımız ile Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ederim.”