3. Lig umudu tek golle sona erdi

Abant Futbol Kulübüne (0-1) mağlup olduğu karşılaşma ile 3. LİG umutlarını gelecek sezona bıraktı. Maçın büyük kısmında baskılı oynayan Bartınspor, sahadan 0-1 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Bartınspor 3. LİG umutlarını gelecek sezona bıraktı.

3. Lig umudu tek golle sona erdi

Spor Toto BAL’da 3. Bölge 8. Grupta mücadele eden Bartınspor gruptaki son karşılaşmasında Bolu Abant Futbol Kulübüne (0-1) mağlup oldu. Bartınspor bu mağlubiyetle gruptan çıkma şansını yitirdi. Bartınspor’la ilk maçta golsüz berabere kalan Abant Futbol Kulübü Bartın Atatürk Stadyumunda oynanan maçtan galip ayrılarak gruptan çıkmayı ve play of maçlarına gitmeye hak kazandı.

Bartınspor Pandemi nedeniyle geç başlayan ve sıkıştırılmış bir takvimle oynanmaya başlayan 2020-2021 sezonunda da 3. LİG hedefine ulaşamayarak hayal kırıklığı yarattı.

Fahrettin Fırıncıoğlu’nun başkanlık koltuğunda oturduğu Bartınspor’da teknik yönetim ise deneyimli antrenör Gökhan Baladin’e emanet edilmişti.

Gruplarda umduğumuzu bulamadık

Bartınspor, Bolu Abant Futbol Kulübü ve Kurşunlu Belediyespor’un yer aldığı 3. Bölge 8. Grupta lider Bolu Abant Futbol Kulübü oldu. Bartınspor karşısında aldığı galibiyetle liderliğini garantileyen Bolu Abant Futbol Kulübü çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları için hak kazanan takım oldu. Bartınspor 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak grubu 4 puanla tamamladı.

İyi başladık ama…

Bartınspor gruptaki ilk maçında Kurşunlu Belediyespor’u ağırladı. Penaltı golüyle geriye düşen temsilcimiz yine bir penaltı golüyle beraberliği yakalarken maçın ikinci devresinde attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı.

İkinci sınavını Bolu deplasmanında Abant Futbol Kulübüne karşı veren Bartınspor bu maçtan golsüz beraberlikle ayrılıp 1 puan kazandı.

Bir sonraki maçta Bartınspor Çankırı deplasmanında Kurşunlu Belediyespor’la karşı karşıya gelirken 90+uzatmalarda yediği golle sahadan (1-0) mağlup ayrıldı.

Bartınspor’un gruptaki son maçı olan Abant Futbol Külübü karşılaşması ise ya tamam ya devam niteliğindeydi. Temsilcimizin beraberlik veya mağlubiyet durumunda gruptan çıkma şansı kalmazken maçı galip bitirmesi halinde ise gruptan çıkmayı garantileyecekti.

Bartınspor sahaya Ferdi Yalçın, Mahsun Kara, Aykut Karaman, Şükrü Topal, Gökhan Akıllı, Batuhan Özduran, Hasan Cankurt, Furkan Birdal, Fatih Akmaz, Erkan Gazioğlu ve Ayhan Işık ilk 11’i ile başladı.

Konuk takım Abant Futbol Kulübü ise Özgür Solak, Devrim Aksongur, Mehmet Can Işık, Ozan Aydın, Muharrem Kaya, Harun Tutum, Tamer Erbaş, Ünal Avcı, Samet Gökkaya, Özer Vatansever, Seçim Can Koç ilk 11’i ile başladı.

Golü bulamadık

Atatürk Stadyumunda oynanan karşılaşmada rakibine karşı üstünlük kuramayan, etkili pozisyonlar üretmekte zorlanan Bartınspor maçın ikinci yarısında yediği golle geriye düştü.

Duran toptan gol yedik

Dakikalar 62’yi gösterirken serbest vuruş kazanan konuk takım Abant Futbol Kulübünde topun başına geçen isim Ünal Avcı oldu. Ünal Avcı’nın ceza alanına gönderdiği ortada arka direkte pozisyon alan Seçim Can Koç kafa vuruşuyla topu filelerimize gönderdi. Bu golle Bartınspor mutlak kazanması gereken karşılaşmada (0-1) mağlup duruma düştü.

Maçın devamında Bartınspor teknik direktörü Gökhan Baladin’in oyuncu değişiklikleri ile gerçekleştirmeye çalıştığı müdahalelere rağmen Bartınspor rakip kalede gol bulamadı. 90 dakikanın son düdüğü ile birlikte Bartınspor sahadan mağlup ayrılıp 3. LİG umutlarını gelecek sezona bıraktı. Maçın kazananı Bolu Abant Futbol Kulübü ise 1 maç eksiği olmasına karşın grup liderliğini garantileyerek final maçları oynamaya hak kazandı.

Bir yanda hüzün bir yanda sevinç

Bartınsporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular maçın son düdüğü ile büyük bir üzüntü yaşadılar. Maçı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlardan takip eden yüzlerce taraftarda büyük üzüntü yaşayarak 3. LİG umutlarını gelecek sezona ertelediler. Bolu Abant Futbol Kulübü futbolcuları ise galibiyetin ve grup liderliğinin mutluluğunu hem saha içinde hem de soyunma odasında doyasıya yaşadı.