3,5 milyon liralık dolandırıcılık, 2 tutuklama

Bartın'da polis ve savcı olduklarını söyleyip, hırsızlık ve terör örgütü üyeliği bahanesiyle 2 kişinin 3,5 milyon lirasını dolandıran şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı.

3,5 milyon liralık dolandırıcılık, 2 tutuklama

Bartın’da 13 Eylül ve 26 Eylül tarihlerinde meydana gelen 2 farklı “Nitelikli Dolandırıcılık” suçu ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri detaylı ve titiz çalışmalar gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde; 26 Eylül günü 3 milyon 116 bin TL değerindeki dolandırılma olayıyla ilgili tespit edilen 3 şüpheli İstanbul ve Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak 2 şahıs ilimizde, 1 şahıs Şanlıurfa ilinde çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

13 Eylül günü 530 bin TL değerindeki ziynet eşyalarının dolandırılması olayıyla ilgili tespit edilen 5 şüpheli ise Şanlıurfa ve İstanbul illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarla yakalanarak ilimize getirildi.

5 şüpheli şahıs mevcutlu olarak adli mercilere çıkarılırken 2’si tutuklanırken 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)