27 köy için su ücret tarifleri zamlandı!

Bartın İl Genel Meclisi'nde Ağustos ayı mesaisi devam ederken Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıların ikinci birleşiminde İl Özel İdaresi'nce 27 köydeki su dağıtım hizmetlerine zam yapıldı. Dosyada zammın gerekçesi olarak içme suyu tesislerinin enerji giderleri, tesis bakım onarım giderleri, android cihaz giderleri, internet data hattı ve program hizmeti giderlerinin mevcut tarife üzerinden yapılan gelir tahsilatından karşılanamayacak ölçekte olduğu belirtilerek bütçeye ek yük getirdiğine dikkat çekildi.

27 köy için su ücret tarifleri zamlandı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı Meclisi devam ederken Meclis üyelerinin ve Bartın Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen ikinci birleşimde iki gündem görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün talebi üzerine gündeme 10’uncu madde olarak Yenihamidiye Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunun görüşülmesi ve yine 11’inci madde olarak Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunun görüşülmesi dosyası eklendi.

Meclis gündemine eklenmesi talebiyle gönderilen dosyalar Meclisin oy birliği ile kabul edilirken ardından meclis gündemine geçildi.

Ahatlar Köyü İmar Planları ile ilgili dosya kabul edildi

Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından görüşülerek gönderilen Ahatlar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporu, Meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Suya ücret tarifelerine zam yapıldı

Meclisin 4’üncü gündeminde yer alan İçme Suyu tesisleri su ücret tarifelerinin belirlenmesi konulu Meclis Önergesi ile ilgili Komisyon Raporu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek Meclis’e geldi.

Dosya, Bartın İl Özel İdaresi tarafından su dağıtım hizmeti gerçekleştirilen 27 köydeki su dağıtım hizmetlerine zam yapılmasını içerirken Meclis’in oy birliği ile zam talebi kabul edildi.

İşte zammın gerekçesi!

Dosyada zammın gerekçesi olarak içme suyu tesislerinin enerji giderleri, tesis bakım onarım giderleri, android cihaz giderleri, internet data hattı ve program hizmeti giderlerinin mevcut tarife üzerinden yapılan gelir tahsilatından karşılanamayacak ölçekte olduğu belirtilerek bütçeye ek yük getirdiğine dikkat çekildi.

Buna göre yapılan zamla birlikte terfili sistem su tüketim bedelinin; mesken için 10 metreküpe kadar 19 TL+ KDV, fazlası için 30 TL + KDV,

ticarethaneler ve resmi kurumlar için 10 metreküpe kadar 30 TL+ KDV, fazlası için 60 TL + KDV,

şantiye aboneliği için 10 metreküpe kadar 30 TL+ KDV, fazlası için 70 TL+ KDV,

Cazibeli sistem su tüketim bedelinin; mesken için 10 metreküpe kadar 7 TL+ KDV, fazlası için 30 TL + KDV,

Ticarethaneler ve resmi kurumlar için 10 metreküpe kadar 15 TL+ KDV, fazlası için 40 TL + KDV,

şantiye aboneliği için 10 metreküpe kadar 20 TL + KDV, fazlası için 50 TL + KDV olarak uygulanmasına, ayrıca kanalizasyon sistemi olan tesislerde tüketim bedeli fiyatına yüzde 30 ilave edilmesine, depoların şebeke çıkışlarına ana sayaç takılması ile ortaya çıkabilecek kayıp kaçak bedellerinin faturalara yansıtılmasına karar verildi.

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, alınan kararların Bartın’a hayırlı olmasını diledi.

Meclis’in Ağustos gündemi yoğun

Meclis, önümüzdeki toplantılarda ise Bartın Valisi’ne Yetki Verilmesi ile ilgili dosya (KÖYDES), Teminat Mektubu İzin Talebi ve Yetki Verilmesi ile ilgili dosya, 2025-2029 Mali Yıllarını Kapsayan 5 Yıllık Stratejik Planının Güncellenmesi ile ilgili dosya, Ahmetler İlkokulu Ek Bina yapım işi için 2024 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan projenin iptal edilerek revize edilmesi ile ilgili dosya, Kaman Köyünün, Akçamescit-Mekeçler-Kurtköy Grup yolu sıcak asfaltla revizesi/Yukarısal ve Çanakçılar Köylerinin, Karşıyaka Köyü 1. Kat Sathi Kaplama Revizesi ile ilgili 2024 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan projenin iptal edilerek revize edilmesi ile ilgili dosya, Yenihamidiye Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporu, ve Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu, Yenihamidiye Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu, Güzelcehisar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporunu görüşecek.