2021-2022 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Bartın Üniversitesinde 2021-2022 Akademik Yılı, 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitim şeklinde başladı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencilere yeni akademik yılda başarılar dilerken TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Bartın Üniversitesinde bu yıl 18 bin öğrenci olduğunu söyledi. Yeni akademik yılda Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) başvuran tüm öğrencilerin yurtlara yerleştiğini ifade eden Tunç, 102 kız yeden öğrencinin de asile yerleşinceye kadar misafir edileceğini söyledi. Tunç, 'Şu anda tek bir öğrencimiz açıkta değildir' dedi.

2021-2022 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Tunç: “Öğrencilerimizin tamamı yurtlara yerleşti”

Bartın Üniversitesinde 2021-2022 Akademik Yılı başladı. 1,5 yıl aradan sonra Bartın Üniversitesinde  öğrenciler yüze yüze eğitime başlarken Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencilere yeni akademik yılda başarılar diledi. Bartın Üniversitesinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ifade eden Uzun, “Başarılarıyla adından söz ettiren, çalışmalarıyla bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına destek olan Bartın Üniversitesi’nde en iyiye ulaşma azmi taşıyan akademik-idari insan kaynağımız ve öğrencilerimiz ile yeni bir akademik yıla daha başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemiz, geçtiğimiz yıllarda birçok önemli başarıya imza atan tüm bileşenleriyle her geçen gün kendini daha da geliştiriyor ve geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor. Bilimsel çalışmaların yanında kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle de öne çıkan Üniversitemiz, ortak aklın da erdemiyle her alanda sürdürülebilir bir şekilde büyüyor ve gelişiyor” dedi.
Uzun: “Ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe birlikte taşıyacağız”

Öğrencilere yeni akademik yılda başarılar dileyen Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi ailesi olarak 2021-2022 Akademik Yılı’nın sevincini ve heyecanını sizlerle birlikte yaşıyoruz. En temel önceliğimiz olan siz değerli öğrencilerimizle yaşam boyu sürecek öğrenme yolculuğumuzun kesiştiği bu zaman diliminin her anını birbirimizden öğrenerek yeni bakış açıları kazanabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolculukta hem birey hem de kurum olarak sınırlarımızı genişleteceğimize, ufkumuzu daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu büyük ailenin bir üyesi olarak başarı çıtanızı daha da yukarılara çıkaracak ve ülkemizi daha müreffeh bir geleceğe birlikte taşıyacağız. Bu düşüncelerle 2021-2022 Akademik Yılı’nın tüm öğrencilerimiz ile akademik ve idari insan kaynağımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bartın Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize de ‘hoş geldiniz’ diyor, sağlık, huzur ve başarı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Tunç: “Tek bir öğrencimiz açıkta değildir”

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Bartın Üniversitesinde bu yıl 18 bin öğrenci olduğunu söyledi. Yeni akademik yılda Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) başvuran tüm öğrencilerin yurtlara yerleştiğini ifade eden Tunç, “Bartın Üniversitesi’nde 18 Bin öğrencimiz var. Başvuran öğrencilerimizin tamamı KYK yurtlarına yerleşmiş olup, 102 kız öğrencimiz yedekten asile geçinceye kadar misafir edilecektir.  Şu anda tek bir öğrencimiz açıkta değildir” ifadelerinde bulundu.

“Başarılarla dolu bir dönem diliyorum”

Bu akademik yıl da Bartın Üniversitesini tercih eden öğrencilere “Hoş geldiniz” diyen Yılmaz Tunç, “ Bartın Üniversitemizin 2021-2022 Akademik yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, sağlık ve başarılarla dolu bir dönem diliyorum. Bartın’ımızı tercih ederek, tahsil için ilimize gelen genç kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, sizlerin her açıdan en kaliteli bir şekilde eğitim almanız için başta üniversite yönetimimiz, akademisyenlerimiz, ilimiz yöneticileri ve Bartınlı hemşehrilerimizin gereken misafirperverliği göstereceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle tekrar pandemiden uzak, sağlık içinde başarılarla dolu eğitim hayatı diliyorum” şeklinde konuştu.”

Öğrenciler için güvenli eğitim tedbirleri

Yeni akademik yıl başlangıcı öncesinde ise Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında, “Üniversitelerde Güvenli Eğitim Ortamı Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

Valilikteki toplantıya Rektör. Orhan Uzun, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Alb. Yıldırım Özbaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Bartın Belediye Başkan Yrd. Necmi Balık, Kurucaşile Kaymakamı Bayram Köse, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ve kurumların ilgili personeli katıldı.Toplantıda, 2021-2022 akademik yılında Bartın Üniversitesi'nde eğitim-öğretim hizmetlerinin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla öncelikle barınma talebi olan öğrencilerin resmî ve özel yurtlara yönlendirilmesi, kayıtların tamamlanmasından sonra boş kalan zaruri kontenjanların (şehit yakını, engelli, yabancı gibi) serbest bırakılarak tam kapasiteye geçilmesi, özel öğrenci yurtlarıyla koordinasyon sağlanması, gerektiğinde öğretmenevleri ve belediyelere ait tesisisin kullanıma sunulması, barınma ile ilgili işlerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde resmi ve özel tarafların katılımıyla sürekli takip edilmesine, okul giriş-çıkış saatlerinde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla toplu taşıma vb. araçların sayısının arttırılması, üniversite yerleşkesi ile çevresindeki kafe, restoran vb. yerlerin ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak denetimlerinin artırılması ve tüm emniyet tedbirlerinin alınması kararları alındı.

Akın: “Bartın’ımıza hoş geldiniz”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da yeni akademik yılı “Bartın Üniversitemizde eğitim gören ve eğitim görmek üzere tercih ederek bu yıl şehrimize gelen değerli kardeşlerim. “İlim rütbesi, rütbelerin en yücesidir” Hadis-i Şerifi’ni şiar edindik. Bartın’ımıza ilim için gelen tüm kardeşlerimize kapımız da gönlümüz de sonuna kadar açıktır. Geleceğimiz olan siz gençlerimize üniversite yıllarınızı geçireceğiniz Bartın’ımızdan iyi anılarla ayrılabilmeniz için elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz. Ailelerinizin bizlere emaneti olan siz değerli kardeşlerimizi huzur ve güvenle eğitim görecekleri bir şehir için çabamız büyük oldu. Bu çabamız devam edecektir. 2021-2022 Akademik Yılınız hayırlı olsun. Bartın’ımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” sözleriyle kutladı.