2018 Yılı Eylem Planı tamam
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Bartın İl Kültür Konseyi tarafından hazırlanan2018 Yılı Eylem Planı çerçevesinde Bartın'da bir dizi kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyledi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Bartın İl Kültür Konseyi tarafından hazırlanan2018 Yılı Eylem Planı çerçevesinde Bartın’da bir dizi kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceğini söyledi. Bartın’da kültürel kalkınmayı temin etmek üzere İl Kültür Konseyinin kurulduğunu ifade eden Dursun, “Kültür ve Turizm Bakanlığınca, millî kültür politikamıza yön vermek amacıyla 2017 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen III. Millî Kültür Şûrası neticesinde alınan kararlarının hayata geçirilmesine yönelik bir eylem planı hazırlanmıştır. Hedef eylem planı dahilinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda şehrimizde kültürel kalkınmayı temin etmek üzere, yerel düzeyde tüm kültür ve sanat paydaşlarının bir araya gelerek sürdürülebilir kalkınma politikaları üretebilecekleri, bir yerel kültür yönetimi modeli olarak “Bartın İl Kültür Konseyi” kurulmuştur” dedi.
2018 Yılı Eylem Planı hazır
Kültür sanat etkinliklerini içeren 2018 Yılı Eylem Planı hazırlandığını kaydeden Dursun, “Şehrimizde tüm kültür ve sanat aktörlerini bir arada buluşturan Bartın İl Kültür Konseyince III. Millî Kültür Şûrası Kararları doğrultusunda, kültürel hayatın gelişmesi ve hafızanın güçlendirilmesine yönelik şehir odaklı kültür sanat etkinliklerini içeren 2018 Yılı Eylem Planı hazırlanmış olup, plan kapsamında Valilik Makamının onayı ile çeşitli etkinlikler hayata geçirilecektir” şeklinde konuştu.
Bir dizi etkinlik yapıldı
Bu kapsamda etkinlikler gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki aylarda buna devam edileceğini de belirten Fuat Dursun şöyle devam etti:
“2018 yılı etkinliklerinin ilki 01 Mart 2018 tarihinde Fatma Hanım Konağı’nda Büyüklere Masallar ve Gölge Oyunu adı ile gerçekleştirilmiştir. Masal sevenleri bir arada buluşturan gecemizde Yerel Araştırmacı ve yazar Servet Çınçın tarafından anlatılan Bartın tarihi ve kültüründen kesitler sunan, yer yer manilerle zenginleştirdiği masal büyük beğeni toplamıştır. Masal dinletisinin öncesinde "Hayali Saraç Emin" mahlası ile tanınan Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Ustası Emin Şenyer tarafından “Karagöz’ün Düğünü” adlı gösteri masal gecemize renk katmıştır.
Gençlerle söyleşi
2018 yılı etkinliklerinin ikincisinde Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda Araştırmacı-Yazar Erkan Aşçıoğlu tarafından gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşında Bartın-Bartın Tarihi ve Kültürü konulu söyleşi ve benim tarafından verilen Kültür ve Medeniyet konulu söyleşi ile öğrencilerle buluşuldu. Yerel kültür araştırmacıları ve lise öğrencilerini buluşturan söyleşiyle gençlerimizin yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarını sağlamak amaçlanmaktadır.
Etkinlikler tüm hızıyla devam edecek
2018 yılı etkinlikleri tüm hızıyla devam edecektir. Mart ve Nisan aylarında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik gençlerimizin yaşadıkları şehri yakından tanımalarını sağlayacak söyleşiler; Nisan ayında şiir gecesi; Mayıs ayında Hıdırellez etkinliği; Ekim ayında Aşık Veysel Anma Gecesi planlanmaktadır. Masal gecesinin devamı niteliğinde Bartın’da köklü bir sözlü gelenek olan “mani atma” geleneğini yaşatmak, genç nesillere aktarmak amacıyla bir mani gecesi buluşması da planlanan etkinlikler arasındadır.”