2 Türkiye şampiyonu ile 'Bilimli olmak ayrıcalıktır' dedirtti

Bartın'da başarının adresi bu yıl da değişmedi. LGS'de 2 Türkiye Şampiyonu çıkaran Bartın Bilim Özel Öğretim Kursu Müdürü Erdem Ekmekçi, yıllardır süregelen başarılarının sırlarını anlattı.

2 Türkiye şampiyonu ile 'Bilimli olmak ayrıcalıktır' dedirtti

 

 

İlk defa Bartın’da Bilim’le 2 şampiyon çıktı 

 

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK

 

Bartın’ın eğitimdeki başarı çıtası Bilim’le her geçen yıl daha da yükseliyor. 

 

Son 3 yıldır LGS’de Türkiye Birincisi çıkaran Bartın’da gelenek, Bilim Özel Öğretim Kurumu ile bu yıl da sürdü. 

 

Uzman eğitim kadrosu ile Bartın’ın kitlesel başarısı en yüksek kurumu Bilim Özel Öğretim Kurumu, bu yıl ilk defa 2 Türkiye Şampiyonu çıkararak “bilimli olmak ayrıcalıktır” sloganını da herkese benimsetti. 

 

Bilim Özel Öğretim Kurumu Müdürü Erdem Ekmekçi, LGS'de başarı gösteren öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek başarılarının sırrını anlattı. 

 

Bütüncül eğitim modeli ile elde edilen başarılarının ilerleyen yıllarda da artarak devam etmesi için çalıştıklarının altını çizen Ekmekçi, bütün detayları şöyle anlattı:

 

“Bartın eğitim öğretimi için çok mutluyuz ve gururluyuz. Bilim Özel Öğretim Kursu olarak 5 senedir LGS binası ayrı olan kurum olarak hizmet veriyoruz. Lokasyon anlamında da çok avantajlı bir konumdayız, Belediye Halk Otobüsü duraklarının içindeyiz. 

Kitlesel başarıda sadece ilimizde değil bölgede de son 5 seneden beri birinci oluyoruz. Geçen sene de tüm sorularda bir tane yanlışı olan öğrencilerimiz vardı. Bu sene de çok çok gururlandık. Devlet okulundan iki tane öğrencimiz Türkiye birincisi oldu. Biri Gazi Ortaokulu'ndan diğeri Bartın İstanbul Borsa Ortaokulundan. Okullarındaki öğretmenlerimize de ayrıca çok teşekkür ederiz. Her zaman dediğimiz gibi eğitim öğretim bir sac ayağı; okuldaki öğretmenlerimiz, Bartın'daki tüm kurslardaki özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler, veliler, hepimiz bir ailenin parçalarıyız. Hepimiz de Bartın eğitim öğretimine katkı sunmak için uğraşıyoruz. 

Bununla birlikte çok değerli, standartların üstünde bir eğitim öğretim kadromuz var. En az her branştan iki tane öğretmenimiz var. Çok değerli rehber ve mentör öğretmenimiz var. Bunun yanında yayın çok değerli yayınlar, denemeler kullanıyoruz. Çocuklarımızı destekliyoruz. İnşallah diğer senelerde de aynı başarıyı katlayarak arttırabiliriz. 

 

İşte başarının anahtarı!

 

Uzun zamandan süre gelen başarımızın anahtarı; disiplinli sistemle çalışmak, iyi bir eğitim öğretim kadrosu kurmaktır. Planlı, sistemli çalışarak iyi ve eğitim öğretim kadrosu kurduktan sonra hem ailelerle, hem de okuldaki öğretmenlerimizle sürekli irtibat halindeyiz.

 

“Hedef odaklı ilerliyoruz”

 

LGS, gerçekten zor bir sınav. Yeni nesil beceri temelli sorularda öğrencilerimiz zorlanıyor. Çünkü altyapımız maalesef buna çok uygun değil. Bir de bu jenerasyon ilkokuldan, ortaokula geçtiğinde pandemi etkisinde de oldular. O yüzden bu 2 seneden beri LGS evlatlarımızı motive etmek biraz zor oluyordu. Çünkü masada bir saat oturup ders çalışma alışkanlıkları olmuyordu. O yüzden gerçekten zorlu bir süreçti. Biz de dershane olarak burada sadece akademik anlamda değil test çöz, konu anlat değil, işin eğitim boyutunu da oyunlaştırarak, biraz daha onları rahatlatarak, etkinlikler yaparak, yaşamayı da unutmadan, işi biraz daha eğlenceli hale getirerek, hedef odaklı ilerliyoruz. 

 

“Daha nice başarılara…”

 

Bilim Dershanesi hem lise ve KPSS binamızla birlikte hem de ortaokul binamızla birlikte Bartın'ın şu an en köklü kurumu, en köklü dershanesi, en eski dershanesi. Başarılarımızın inşallah daha da niceleri nasip olur.”

 

Doğru yönlendirme önemli!

 

Rehber Öğretmen Nilüfer Hacısüleymanoğlu Susam da öğrencilere özel, hedef odaklı programlarla ilerlediklerini belirtirken “Çocuğu iyi analiz edebilmek çok önemli. Yani çocuğun ihtiyacına göre onu yönlendiremezsek biz bir şey kazandıramayız. O yüzden açıkçası şunu söyleyeyim; bu süreci programlarken her çocuğu aynı şekilde programlamıyoruz. Sınıflara göre değişiyor, dönemlere göre değişiyor. Bir programla bir ayı bitirmiyoruz, haftalık programlarla ilerliyoruz. Bu sefer çocuklar da eksikliklerini fark ederek görebiliyor. Biz de nokta atışı bir şekilde eksikleri düzeltebiliyor ve süreçte zaman kaybetmiyoruz. O da bizim için çok önemli. Yani çocuğun ihtiyacına göre onu yönlendirebilmek mutlaka çocukları çok daha olumlu yönde etkiliyor.” dedi.