2 köye ceviz demonstrasyon bahçesi

10 dekar arazi fidanla buluştu

2 köye ceviz demonstrasyon bahçesi

Haber Merkezi

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın merkeze bağlı Çayır ve Ulus İğneciler Köylerine Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında toplam 10 dekar büyüklüğünde 2 ceviz bahçesi kuruldu. Projede Chandler ve Franquette çeşitleri kullanılarak toplam 240 ceviz fidanının dikimi gerçekleştirildi.

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın merkeze bağlı Çayır ve Ulus İğneciler Köylerine Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında toplam 10 dekar büyüklüğünde 2 ceviz bahçesi kuruldu.  Gerçekleştirilen demonstrasyonlarla yöresel dikimlerin haricinde uygulanan modern yöntemlerin ve yeniliklerin çiftçilere tanıtılması,  birim alandan maksimum verim elde etme tekniklerinin gösterilmesi ve dolayısıyla çiftçilerimizin gelirinin artırılması amaçlanıyor. Ayrıca Bitkisel Üretimi Geliştirmesi Projesi kapsamında uygulanan bu demonstrasyonlarla uygun arazilerde ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşması da hedefleniyor.

240 FİDAN DİKİLDİ

Demonstrasyon ceviz bahçeleri Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik personelinin kontrolünde kuruldu. Ceviz dikimi Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü G. Merve Şen Kul, Ziraat Mühendisleri Mutlu Keleş ve Cengiz Bostancı eşliğinde yapıldı. Bahçenin bakım, budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele işlemleri gibi tüm kültürel işlemler personel tarafından takip edilecek.  Müdürlük bu konular hakkında da bilgilendirme yaparak bahçenin örnek olmasını sağlayacak. Projede Chandler ve Franquette çeşitleri kullanılarak toplam 240 ceviz fidanının dikimi gerçekleştirildi.