15 Temmuz Şehitler Çeşmesi restore edildi

Bartın'ın tanınmış simalarından iş insanı ve siyasetçi A.Ali Özer Salmanoğlu ve Dr. Muhammet Atik tarafından Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi'nin de katkılarıyla yaptırılan ancak Haziran ayındaki selde zarar gören Bartın Öğretmenevi'nin karşısındaki 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi, hayırsever Özer tarafından restore ettirilerek yeniden hizmete girdi.

15 Temmuz Şehitler Çeşmesi restore edildi

Bartın’ın tanınmış simalarından iş insanı ve siyasetçi A.Ali Özer Salmanoğlu ve Dr. Muhammet Atik tarafından  Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi’nin de katkılarıyla yaptırılan ancak Haziran ayındaki selde zarar gören Bartın Öğretmenevi’nin karşısındaki 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi, hayırsever Özer tarafından restore ettirilerek yeniden hizmete girdi.  Kemerköprü Mahallesi’ndeki Vefa Park’ın yanı başındaki çeşmenin yenilenmiş halinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Bartın Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, Bartın Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Bartın Müftüsü Ömer Keskin ile bazı mahalle sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan A. Ali Özer Salmanoğlu, başta 15 temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhlarını şad

etmek için toplandıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

 

Özer: “15 Temmuz büyük bir milli mücadele zaferidir”

 

“15 Temmuz, demokrasi mücadelemiz sadece bir bayram değil, aziz milletimizin bağımsızlığımız, bekamız ve demokrasimiz için canları pahasına milli birlik ve beraberliğimize kasteden darbecilere karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kazandığı büyük bir milli mücadele zaferidir. Hainlerin tanklarını, kurşunlarını çıplak elleriyle göğüsleriyle durduran şehitler köprüsünde ‘Allah Allah’ nidalarıyla darbecileri darmadağın eden aziz şehitlerimizi kanlarıyla, canlarıyla, milletimizle birlikte yazdığı bir destandır. Tıpkı Çanakkale destanı gibi, tarihimize altın harflerle yazılmış bir zaferdir bu.

 

“Bu millet bu vatan size minnettardır”

 

Tek bayrak tek vatan için milli birlik ve beraberlik içinde cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyecek bir millet olduğumuzu tüm dünyaya, dosta düşmana ilan etmiştir. Camilerimizden yükselen sela sesleri, kimsenin susturamayacağı ezanlar hain darbecilerin yüreklerine korku salmış seslerini kesmişti. Bu bayrak inmez, bu ezanlar susmaz. Bu vatan bölünmez diye şehit olan 15 Temmuz şehitlerimizi, 15 yaşında şehit düşen Eren Bülbül’ü, Çanakkale şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi asla unutmadık, unutmayacağız, Onları kalbimize gömdük, bu millet bu vatan size minnettardır. Sözlerimin sonunda bugün 23.yılını yaşayacağımız, yaşadığımız 17 Ağustos Marmara depreminde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Salmanoğlu’nun konuşması sonrasında din görevlileri tarafından okunan Yasin-i Şerif dinlendi. Bartın Müftüsü Ömer Keskin’in duasının ardından katılımcılara lokma tatlısı ikram edilerek çeşme önünde hatıra fotoğrafları da çektirildi.