15 Temmuz Şehitler Çeşmesi açıldı

Hayırsever vatandaşlar A.Ali Özer ve Dr. Muhammet Atik'in Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesinin de katkılarıyla yaptırdıkları 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi, törenle açıldı. Çeşmenin yapımında katkısı olan Hayırsever A.Ali Özer açılışta 'İnanıyorum ki bu çeşme Bartın halkımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin yüreklerinde, belleklerinde tarihin akışına destansı bir şekilde milletçe yazılan 15 Temmuz destanını sonsuza dek yaşatacaktır' dedi.

15 Temmuz Şehitler Çeşmesi açıldı

Hayırsever vatandaşlar A.Ali Özer ve Dr. Muhammet Atik’in Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesinin de katkılarıyla yaptırdıkları 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi, törenle açıldı.

Bartın Öğretmenevi mevkiinde yapılan çeşmenin açılışına Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı başta olmak üzere birçok davetli ve vatandaşlar katıldı. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için duaların edildiği çeşmenin açılışında hayırsever A.Ali Özer, “15 Temmuz Şehitler Çeşmesinin açılışına teşrifleriniz bize onur ve mutluluk vermiştir. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Dün Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde bağımsız bir geleceğin ve kurtuluşun ilk adımı için milletçe, tarihin akışına, 18 Mart 1915’te destansı bir zafer ekleyen, Çanakkale Zaferini muzaffer kılan kahramanlar gibi, bugün de; 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız RTE önderliğinde bağımsızlığımıza, demokrasimize, bekamıza kasteden, hain darbecilere karşı, milletçe hep birlikte; Tanklara, kurşunlara, çıplak göğsünü siper ederek mangal gibi yürekleriyle tarihin akışına 15 Temmuz’da destansı bir zafer yazan 251 kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün, Bartın’da, Ayyıldızlı Bayrak uğruna, Çanakkale’de, Afrin’de, Cudi’de, Gabar’da, Tendürük’te, Aynel Arap’ta, Cerablus’ta, Azez’te, Elbab’da, İdlip’te, Kato dağında, Eren Bülbül gibi 15 yaşında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bu vatan için savaşırken şehit olan 15 Temmuz şehitlerimiz anısına, bu projenin başından sonuna kadar değerli desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Valimizin, Valiliğimizin, bu çeşmenin yerini bize vererek büyük bir jest yapan Sayın Belediye Başkanımızın, belediyemizin, her sıkıntımızda yanımızda olan, bizi yalnız bırakmayan, değerli Ak Parti İl Başkanımız Turhan Kalaycının, Jandarma Komutanlığımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün, halkımızın destekleriyle yaptığımız “15 Temmuz Şehitler Çeşmesini” açmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu projede emeği geçen herkese, maddi destek veren iş adamı Dr. Atik’e, bilhassa şehitler konusunda hassas olan, proje boyunca bana destek veren, şu anda aramızda bulunan sevgili eşim Rukiye Hanım’a, Bartın’ımızın yetiştirdiği genç inşaat mühendisi Enes Kalaycı kardeşimize, kısaca bu projeye omuz veren herkese şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu çeşme Bartın halkımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin yüreklerinde, belleklerinde tarihin akışına destansı bir şekilde milletçe yazılan 15 Temmuz destanını sonsuza dek yaşatacaktır. Bu şehitler çeşmesinden geçen, bir tas su içen herkes, şehitlik mertebesini yaşamış gibi hissedecektir. Tüm Bartın halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

15 Temmuz Şehitler Çeşmesinin açılışını ise Vali Güner, A.Ali Özer ve İl Başkanı Kalaycı birlikte gerçekleştirdi. Açılışta Ali Özer, Sinan Güner ve Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere çeşmenin yapımında emeği geçen herkese plaket de takdim etti.