Zonguldak'ta Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi gerçekleşiyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Karadeniz Siber Güvenlik zirvesi gerçekleştiriliyor. Zirvede Siber Güvenlikte Kritik Unsur; İnsan Kaynağı teması teması ele alınıyor.

Zonguldak'ta Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi gerçekleşiyor

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Karadeniz Siber Güvenlik zirvesi gerçekleştiriliyor. Zirvede Siber Güvenlikte Kritik Unsur; İnsan Kaynağı teması teması ele alınıyor.  Açılış konuşmalarını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın yaptığı Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesinde alanında uzman konuşmacılar tarafından bilgi güvenliği konusunda istihdam ve girişimcilik konularında konuşmalar, siber güvenlik alanında istihdam ve siber güvenlik ürünlerinde yerlileştirme konularında paneller ve siber istihbarat savaşları konusunda değerlendirmeler ve sunumlar yapıldı.

Zirvede ülkemizde ihtiyaç duyulan nitelikli siber güvenlik elemanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak hedef kitlesinin üniversite öğrencilerinin olduğu ve ANKARA, BAKA, BAKKA, BEBKA, DAKA, DİKA, FIRAT, GMKA, İZKA, KUDAKA, KUZKA, MARKA, SERKA, TRAKYA ve ZAFER Kalkınma Ajansları ile üniversiteler tarafından uygulanacak Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programının imza töreni yapıldı.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı işbirliğinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajansları, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanacak.

Zirvede ayrıca T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi arasındaki işbirliği ile kurulacak olan Siber Vatan Yetkinlik Merkezlerinin işbirliği protokolü imza töreni yapıldı.

Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi kapsamında ayrıca 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerini kapsayan ve 54 saat sürecek olan Siber Güvenlik Startup Weekend Girişimcilik Yarışması gerçekleştirilmekte.  Siber güvenlik odağında üniversite öğrencilerine yönelik teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi konusunda 2 gün boyunca farkındalık oluşturma, iş modeli geliştirme ve geliştirilen modelin doğru bir şekilde sunulması kapsamında eğitimlerin verileceği, takım çalışmaları ve mentör buluşmaları yapılacak.