Zafer'de ilk ders zili çaldı

Bartın'da 2021-2022 eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitim şeklinde Kumluca Beldesi Zafer İlkokulunda düzenlenen törenle başladı. Selde zarar gören okul, eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek törene ev sahipliği yaparken törende Bartın Valisi Sinan Güner, yeni eğitim-öğretim yılını kesintisiz olarak tamamlamak niyetiyle Covid-19'la ilgili tüm tedbirleri alarak başlattıklarını söyledi. Bartın Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ise öğretmen, öğrenci ve velilere seslendi.

Zafer'de ilk ders zili çaldı

Bartın’da 2021-2022 eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitim şeklinde Kumluca Beldesi Zafer İlkokulunda düzenlenen törenle başladı. İl genelinde 2 bin 242 öğretmen ve 26 bin 405 öğrenci, ilk ders zilinin çalması heyecanını yaşarken son sel afetinde zarar gören Zafer İlkokulu hem yeni eğitim-öğretim yıllına hazır hale getirildi hem de İlköğretim Haftası törenine ev sahipliği yaptı. Okuldaki törene Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar başta olmak üzere il ve Ulus İlçesi protokolü üyeleri de katıldı.

Acar: “Amacımız ilimizde eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmek”

Törende yeni eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşayan öğrenciler, veliler ve öğretmenlere hitap eden Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar şöyle konuştu:

“Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başta Sayın Valimiz Sinan Güner’in maddi ve manevi destekleriyle fiziki şartları tamamlanmış 161 okulda idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın da gayretiyle 2 bin 242 öğretmen, 26 bin 405 ve 1848 derslikte öğrenciyle 2021-2022 eğitim-öğretim yılına başlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Biz bu duygular içindeyken aramıza yeni katılan 2 bin 314 birinci sınıf öğrencimizin heyecanlarına da ortak oluyoruz. Amacımız ilimizde eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmek, yavrularımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Bu konuda emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

“Velilerimizden çocuklarınızın her zaman yanlarınızda olduğunu hissettirmenizi istiyorum”

Yeni nesil öğretmenlerimizin elinde şekillenecek ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz onların eserleri olacaktır. Bu amaç doğrultusunda öğretmenlerimizin yapmış oldukları fedakar hizmetlerini arttırarak eğitim-öğretim sürecini devam ettireceklerinden hiç şüphem yoktur. Eğitimin başladığı ilk yer ailedir. Siz değerli velilerimizden çocukların eğitimi konusunda öğretmen ve yöneticilerle sürekli diyalog halinde olmanızı, çocuklarını hem madden hem manen hayata hazırlamanızı, her zaman yanlarınızda olduğunu hissettirmenizi istiyorum.

“Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüzdür”

Öğrencilerimizin Covid-19 salgını nedeniyle uzun bir süreden sonra okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmalarının verdiği mutluluğu ve heyecanı gözlerindeki ışıltıdan hissediyorum. Sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüzdür. İyi ki varsınız sevgili öğrencilerim. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da bıkmadan ve usanmadan yeni bilgi ve beceriler kazanmanın vereceği mutlulukla derslerinize çalışarak başarılı olacağınıza inanıyorum. Planlı ve programlı çalışmanın sonucunda başarı zaten kendiliğinden gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor, sağlık ve mutluluk içerisinde başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.”

Güner: “Hepiniz fazlasıyla mutlu ama az da heyecanlısınız”

Bartın Valisi Sinan Güner de törende şöyle konuştu:

 “Hepiniz fazlasıyla mutlu ama az da heyecanlısınız. Bu güzel günü bütün hayatınızca unutmayacaksınız. İnşallah sağlıkla, afetlerden, hastalıklardan, her türlü musibet beladan uzak bir şekilde hem eğitim öğretim hayatınızı hem de yetişkinliğini geçirirsiniz. Buradaki ailelerinizi de tebrik ediyorum. Onlarda sizleri yetiştirmek için sizden daha fazla bir heyecan içerisinde buradalar. İnşallah bu zor günleri Zafer Köyü ve civarı için geçirmiş olduk. Hem böyle bir afetin yaşanmaması için dua ediyoruz hem de fiili dua manasında çalışıyoruz. DSİ, Özel İdare, Karayolları, Belediyeler, Muhtarlıklar hepimiz gerekli tedbirleri azami ölçüde alarak bu afetlerin yaşanmaması için gayret içerisindeyiz.

“Yeni eğitim öğretim yılını gerekli tedbirleri alarak başlatıyoruz” 

Özellikle Covid-19 sebebi ile 1,5 sene bu güzel ortamdan, bu cıvıltılı okul bahçelerinden, bu yarı korkuyla, mutlulukla, heyecanla yaz kış geçirdiğimiz bu güzel günleri unutmuştuk. Şimdi tekrar irademiz ve kararlığımızla inşallah yeni eğitim öğretim yılını kesintisiz olarak tamamlamak niyetiyle Covid şartlarıyla olmak üzere gerekli tedbirleri alarak başlatıyoruz.  Bu okulumuz ilkokul olarak 4 sınıfı ve anasınıfı ile eğitim öğretime başlıyor. İlimizdeki tüm okullar gibi bu okulumuzda da Zafer Köyü’nde de eğitime başlıyoruz. Burada idarecilerimizin, öğretmenlerimizin velilerimiz ve öğrencilerimizle bir bütün olarak Covid şartlarındaki gereklilikleri yerinde takip ederek eksiklikleri tamamlayarak kendilerine dağıtılan rehber ile bu devamlılığı sağlamak konusunda azami gayret göstermelerini istiyorum.”

Tören sonunda öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sınıflarına kavuşurken ilk derste kendilerine ilk protokolü de eşlik etti.  

 

 

 

Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı
Zafer'de ilk ders zili çaldı