Yüzde 100 hibeli yonca tohumu verilecek

Tarım ve Orman Bartın İl Müdürlüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerdeki çiftçilere en az 5 dekar alanda olmak kaydıyla yüzde 100 hibeli yonca tohumu verileceğini duyurdu.

Yüzde 100 hibeli yonca tohumu verilecek

Tarım ve Orman Bartın İl Müdürlüğü Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerdeki çiftçilere en az 5 dekar alanda olmak kaydıyla yüzde 100 hibeli yonca tohumu verileceğini duyurdu. Yonca Çeşit Demonstrasyonu imkanından faydalanmak isteyen çiftçilerin 25 Mart’a kadar başvuruda bulunması gerektiğini kaydeden Müdürlük, şu bilgileri verdi:

“Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerdeki çiftçilerimize en az 5 dekar alanda olmak kaydıyla Yonca Çeşit Demonstrasyonu için yüzde 100 hibeli yonca tohumu verilecektir. Yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 25 Mart 2022 Cuma gününe kadar E-Devlet Şifreleri ile birlikte İl Müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Şartları:

- Yonca ekilişine uygun en az 5 dekar arazisinin olması,

- Demonstrasyon yapılacak alanın tapu fotokopisi,

- Kiralık arazilerde en az 5 yıllık Kira Sözleşmesi

- Demonstrasyon yapılacak alanın ÇKS kaydının olması,

- Demonstrasyon yapılacak alanın Belediye sınırları içinde olmaması,

- Başvuru sahibinin köyde ikamet ediyor olması,

- Başvuru sahibinin en az 1 sağmal büyükbaş veya 10 küçükbaş hayvanının olması,

- Başvuru sahibinin kamu çalışanı olmaması.”