Yoldaki göçük tehlike saçıyor

Halk yetkililerden acil çözüm bekliyor

Yoldaki göçük tehlike saçıyor

Nurdan Eroğlu

Bartın Merkeze bağlı Geriş Katırcı Köyü Orta Mahalle’de ulaşımı sağlayan asfalt yolda yaklaşık 3 hafta önce göçük meydana geldi. Bölgede yağışlarla birlikte kısmi kayma ve göçükler devam ederken, köy halkı yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Bartın Merkeze bağlı Geriş Katırcı Köyü Orta Mahalle’de ulaşımı sağlayan asfalt yolda yaklaşık 3 hafta önce göçük meydana geldi. Asfalt yolun neredeyse yarısının göçtüğü bölgede yağışlarla birlikte kısmi kayma ve göçükler devam ederken, köy halkı yetkililerden acil çözüm bekliyor. Göçüğün meydana geldiği tarihten bu yana ilgili birimlere konunun taşınmasına karşın 3 haftadır hiçbir çalışmanın yapılmadığı yol, kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Yolun hemen alt kısmında bulunan evdeki vatandaşlarda göçüğün ilerleyerek devam etmesinden büyük tedirginlik duyuyor. Bölgede ne zaman çalışma yapılacağı ise merak konusu.

KÖYLÜLER ÇALIŞMA YAPILMASINI BEKLİYOR

Hem yayalar hem de araçlar için tehlike oluşturan yolda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili birimlere müracaat ettiklerini belirten köylüler, hiçbir şekilde geri dönüş alamadıklarını ve söz konusu yolda çalışma başlatılmadığını belirtiyor. Köy halkı ölümcül ya da yaralanmalı bir kaza yaşanmadan bir an önce çalışma yapılmasını istiyor.