Yılmaz Tunç açıkladı

Bozdağ Bartın'a gelecek

Yılmaz Tunç açıkladı

Nurdan Eroğlu

AK Parti Şubat Ayı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, şehir merkezinde Gölbucağı Mahallesi’nde yapımı devam Bartın Adalet Sarayının temelinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağı’nın katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi. Tunç, “İnşallah önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Bartın’a teşrif edecek. Davet ettik. Temelini hep birlikte atacağız” dedi.

AK Parti Şubat Ayı Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bartın’da yaptıkları her hizmetin AK Partinin yüz akı olduğunu ifade eden Tunç, şehir merkezinde Gölbucağı Mahallesi’nde yapımı devam Bartın Adalet Sarayının temelinin Adalet Bakanı Bekir Bozdağı’nın katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi. İstanbul’da böyle bir adalet sarayının olmadığını kaydeden Tunç, “AK Parti’nin ilimizde çok icraatları var. Köy ziyaretlerinde bulunduk. Gerçekten vatandaşlarımız bizden çok şey bekliyor. Muhalefetten bir beklentisi yok vatandaşın. Vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetleri anlatıyoruz. Sorunları dinleyip not alıyoruz ve çözümü noktasında da yardımcı oluyoruz. Bartın’da yaptığımız hizmetler, AK Parti’nin yüz akı icraatları. Kamu hizmet binalarının hemen hemen tamamını yeniledik. Hükümet binası, Kültür Merkezi, Sosyal Güvenlik binası, Acil Çağrı Merkezi, Emniyet Müdürlüğü binası, öğretmenevi vb. gibi birçok binalarımızı yeniledik. Şu an Adalet Sarayının inşaatına başladık. 22 trilyonluk bir hizmet. Çok büyük bir adalet sarayı. İstanbul’da yok böyle bir adalet sarayı. Gölbucağı Mahallesi’nde inşaatı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Bartın’a teşrif edecek. Davet ettik. Temelini hep birlikte atacağız. Temel atma töreni gerçekleştireceğiz. 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Bartın modern bir Adalet Sarayına kavuşmuş olacak” dedi.  

“HASTANE 157 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE KURULACAK”

Bartın’a en önemli müjdelerinden bir tanesinin de 400 yataklı devlet hastanesi olduğunu dile getiren Tunç, Bartın’daki yatırımları şu şekilde sıraladı:

“Bu yatırımımızın dışında Bartın’a en önemli müjdelerimizden bir tanesi de 400 yataklı Şehir Hastanesi’dir. Eskiden şehir hastanesi diyorduk. Kamu özel ortaklığı yapacaktı. Ancak artık onu Sağlık Bakanlığı bütçesine devrettik. Proje çalışmaları tamamlandı. 400 yataklı olacak. Bir oda iki kişiye çevrilebilecek. O nedenle 800 yatak diyebiliriz. 72 bin metrekare kapalı alanı var. 157 dönüm arazi üzerinde kurulacak. Şiremirçavuş Mahallesi’ne yapılacak olan hastanemiz, Ankara’da ki eğitim araştırma hastanelerinden daha modern olacak. İnşallah böyle bir eseri ilimize kazandıracağız. Bu hastaneyle birlikte Bartın, çevresine de hizmet verecek bir il olacak.

“AMASRA İLÇEMİZDEKİ HASTANEMİZİN İHALESİNİ YAPTIK”

Ulus ilçemizdeki hastaneyi tamamladık. Amasra ilçemizdeki hastanemizin ihalesini yaptık. Yakında onun da inşaat çalışmalarına başlanacak. Son 3 yılda 10 tane Aile Sağlığı Merkezi inşa ettik. Beldelerimizin tamamına ve büyük köylerimize yaptık. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezimizi yaptık. Yoğum bakımların kapasitesini artırdık. Acil ünitelerimizi biraz daha geliştirdik.

“SADECE ÜNİVERSİTEYE HARCANAN PARA 300 MİLYON TL”

37 tane eğitim yuvasını Bartın’a kazandırdık. Son olarak Endüstri Meslek lisemizin proje çalışmaları tamamlandı. Modern bir kampüse kavuşturacağız. Birkaç güne kadar ihalesi yapılacak. Sadece lise binası değil, atölyeleri, sınıfları, spor salonu ile adete bir kampüse kavuşacak. Bartın Üniversitesi kampüs inşaatı devam ediyor. Bartın’ın gelişmesinde lokomotif olacak. Fakülte binalarımız gerçekten modern. Şu anda Yazıcılar Kampüsündeki çalışmaları herkes görüyor. Sadece üniversiteye harcanan para 300 milyon. Bartın’ın il olması kadar önemli bir yatırım.

“MİLLETİN KAYNAKLARINI FAİZE DEĞİL, YİNE MİLLETE HİZMETE AKTARIYORUZ”

Ulaşım anlamında katrilyonluk yatırımlar yapıyoruz. Bartın, Kurucaşile ve Cide yolu 4 katrilyon. Yatırım programında bu şekilde. 4 katrilyon iki tane Boğaziçi Köprüsü yapıyor. Bartın Kurucaşile arasında 5 tünel var. Birinci tünel bitti ve ulaşıma açıldı. İkinci tünel bitti. Ancak üçüncü tünel bitmediği için ulaşıma açılamadı. Çünkü birbiriyle bağlantılı. Üçüncü tünel tamamlandığında Kurucaşile’ye çok yaklaşmış olacağız. 3 tünel bittiğinde buradan Karaman’a 15 dakikada inmiş olacağız. Geriye kalan iki tünelle birlikte ulaşım sorununu çözeceğiz. Milletin kaynaklarını faize değil, yine millete hizmet olarak aktaran bir iktidarın mensuplarıyız.

“ÜÇ BARAJI BİRDEN ÖNÜMÜZDEKİ 2 YIL İÇERİSİNDE BARTIN’A KAZANDIRACAĞIZ”

Bartın Karabük arasındaki Kirazlı Köprü yolumuz devam ediyor. Baraj yolunu bu sene bitirmek için uğraşıyoruz. Çünkü bu sene baraj da bitecek. Hasankadı’dan gelen çay üzerindeki Kışla Sek Kapanı da bu yıl bitirilecek. Kozcağız Barajı bir yıl daha uzayabilir. Kamulaştırma meseleleri olacak. Dolayısıyla üç barajı birden önümüzdeki iki yıl içerisinde Bartın’a kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız. Barajlar bizim için önemli. Bartın’ı sel tehlikesinden kurtaracağız.

“TERMİNAL İLE KOZCAĞIZ ARASI DUBLE YOL OLACAK”

Arıt yolu sürüncemede kaldı. Bu yolun yarısını yaptık. Müteahhit iflas etti. Yeniden ihale yaptık. İkmal ihalesini alan firma itiraz etti. Kamu İhale Kurumu’na gitti. Kamu İhale Kurumu da sonuçlandır. Bu sefer de diğer firma itiraz da bulundu. Şimdi buradan gelecek olan sonucu bekliyoruz. Sonuç bittiğinde 62 trilyona ihale ettiğimiz bu önemli hizmeti tamamlayacağız. Kozcağız yolu programa alındı. Terminal ile Kozcağız arası duble yol olacak.

“KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILACAK”

Bartın Çevre yolunda İl Özel İdaresi ve Devlet Hastanesi kavşağı köprülü kavşak yapılacak. O bölgede trafik çok yoğun. Okullarımız var. Çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken büyük sıkıntı yaşıyor. İnşallah bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor.

AKMANLAR RAMPASI TÜNELLE Mİ AŞILACAK?

Bartın Çaycuma arası daha kaliteli hale gelecek. 28 Şubat’ta ihale var. Bu ihale ile fizibilitesini yaptırıyoruz. Özellikle Bartın’a gelirken Akmanlara gelindiğinde o rampayı tünelle geçebilir miyiz diye araştırıyoruz. Dolaşıkların altından Akmanlara çıkabilir miyiz diye bakıyoruz. 1 kilometrelik bir mesafe. Kış döneminde çok zor şartlarda çıkılıyor. Bunu bile düşünüyoruz. Bakın bu normalde gündemde olan bir şey değil. İlk kez duyuyorsunuz.

“ARIT VE HASANKADI’YA SPOR SALONU YAPACAĞIZ”

Hayatı ve ulaşımı kolaylaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Bartın Birleşmiş Milletler Tarımsal Kalkınma Fonu’nun desteklediği 8 ilden birisi ilan edildi. O fondan da tarımsal destekler alacağız. 8 ilden bir tanesiyiz. Bartın’ın ne kadar değerli olduğunu görüyoruz. Gençlik spor ile ilgili yatırımlara baktığımız zaman sentetik sahası olmayan ilçemiz ve beldemiz kalamadı. Hepsini yaptık. Olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, Gençlik Merkezi gibi önemli eserleri kazandırdık. İlçelere spor salonları kazandırdık. Şimdi Arıt ve Hasankadı’ya yapacağız. Referandum öncesi ihalelerini yapmayı hedefliyoruz.”