Yıllık gelir vergisi ödeme süresi uzatıldı

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 31 Mart'ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldığını söyledi.

Yıllık gelir vergisi ödeme süresi uzatıldı

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Hazine ve Maliye Bakanlığınca 31 Mart'ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldığını söyledi.  Akdeniz sosyal medyadan yaptığı duyuruda “Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart'ta dolacak yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldığını duyurdu” dedi.

“İşyerleri kapanan esnafların borçları dondurulmalı”

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında iş yerleri kapatılan esnafların vergi ve sigorta borçları dahil borçlarının dondurulması gerektiğini de kaydeden Akdeniz şöyle devam etti:
“Koronavirüs salgını ve sonuçları kapsamında şu ana kadar alınan ve alınması muhtemel kararlar neticesinde piyasalarda yaşanmaya başlayan ve yaşanması muhtemel sonuçlar esnaf Sanatkarımızı şimdiden endişeli duruma itmiştir. Bu kapsamda öncelikle ve ivedilikle yapılması gerekenler acilen hayata geçirilmelidir. Alınan tedbirler kapsamında bu günden sonra işyerlerini süresi belirli olmayan zaman boyunca kapatmak zorunda olacağından esnaf ve sanatkarımızın vergi, sigorta, BAĞ-KUR, belediye ve diğer kamu kurumlarına olan ödenecek mevcut borç, taksitlendirme vb. borçlarının dondurulması veya ertelenmesi; Esnaf kefalet ve banka kredileri ve beyanname, harç, tahakkuk ödemelerinin ertelenmesi, ayrıca e haciz uygulamalarının işyerlerini açana kadar olan sürede askıya alınması gibi tedbirlerin hayata acilen geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

“Esnafımız iflasın eşiğine gelebilir”

Ayrıca ihracatta yaşanacak sıkıntılarında aynı şekilde esnafımızı derinden etkileyeceğimden dolayı aynı önlemlerin alınması esnaf camiası olarak düşünmekteyiz. Bu tedbirlerin acilen hayata geçirilmemesi durumunda esnaf ve sanatkarımız iflasın eşine geleceği düşüncesiyle , kapanan iş yerlerinin işsizliğe ciddi oranda yol açacağı kaçınılmaz bir durum haline gelecektir. Esnafımızın talepleri doğrultusunda iş dünyasında uzun süre onarılamayacak yaralar açılmadan önce devletimizin her türlü tedbiri alacağından kuşkumuz bulunmamaktadır. Bütün esnaflarımıza bol bereketli kazançlar diler saygılar sunarım.”