Yeni seminer Fethiye'de

Coronovirüs (Covit 19) nedeniyle bütün spor dallarında yarışmaların durdurulması neticesinde, federasyonlar eğitim faaliyetlerine, alt yapı çalışmalarına ve rütbe terfi sınavlarına ağırlık vermeye başladılar. Bu kapsamda Ju Jitsu Federasyonu'da alt yapı çalışmalarını tamamlamak, yeni hakem ve antrenörlerini yetiştirmek için il il eğitim faaliyetlerini devam ettiriyor.

Yeni seminer Fethiye'de

Coronovirüs yasaklarının aşamalı olarak kaldırılmasının ardından İstanbul, Mersin ve Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde peş peşe eğitim programlarını gerçekleştiren Ju Jitsu Federasyonu Eğitim Kurulu 11-13 Eylül 2020 tarihlerinde de Muğla’nın Fethiye İlçesinde bu yılın 4. Eğitim seminerini programına aldı.  Fethiye’de gerçekleştirilecek olan Ju Jitsu seminerinde, başka branşlarda antrenör ve hakem belgesi bulunanlar veya mücadele sporlarında iyi düzeyde alt yapısı olanlar kabul edilecek. Kursiyerlerin seviyelerine göre hakemlik, Siyah Kuşak ve Antrenörlük diploma denkliklerinin yapıldığı bu eğitim seminerleri mücadele sporu yapanlar için büyük önem taşıyor.

Avşar: “Peş peşe seminerlerimizi yapıyoruz”

Ju Jitsu Federasyonu’nun Basın, Medya ve Halkla İlişkilerden sorumlu As Başkanı Halis Avşar yaptığı açıklamada “2010 Yılında kurulan federasyonumuz, bugün Türkiye’nin 81 iline Ju Jitsu’yu tanıtmıştır. Uzun bir altyapı çalışmasını gerçekleştiren Eğitim Kurulumuz il il, ilçe ilçe gezerek büyük fedakarlıklar içinde görevini yapmaktadır.  Federasyonumuz tam bir takım ruhuyla, ekip anlayışı içinde çalışmalarını yaparak milyon liralık bütçeli federasyonlara örnek olmuştur, olmaya da devam edecektir. 2020 Yılı itibariyle peş peşe seminerlerimizi yapıyoruz, yeni hakem ve antrenörlerimizi yetiştiriyoruz, yani büyüdükçe büyüyoruz. Şu an son eğitim seminerimizi Fethiye de gerçekleştireceğiz. Eğer Corono Virüs (Covit 19) kuralları müsaade ederse Ekim veya Kasım ayı içinde Türkiye Şampiyonamızı da yapacağız. Bu konu üstünde Organizasyonlardan Sorumlu As Başkanımız Münir Nurettin ÇELİKTUTAN çalışmalarını ivedilikle devam ettirmektedir” dedi.

Elmas: “Bu başarımız hız kesmeden devam edecek”

 Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulisi Elmas ise konuşmasında “federasyonumuz Yürütme Kurulu içinde görev yapan As Başkanlarımızın kendi alanlarında yaptıkları çalışmalarla bütünlüğü sağlamaktayız. Bu bütünlük ise kuruluşumuza hız kazandırmaktadır. Tabi burada İl temsilcilerimizin rolünü de inkar edemeyiz. İl Temsilcilerinden sorumlu As Başkanımız Nejat Çağlar’ın il Temsilcileri ve Kulüp yöneticileri ile kurduğu diyalog üyelerimizin motivasyonunun yükseltmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu başarımız hız kesmeden devam edecektir inşallah” şeklinde konuştu.