Tahsin ÖTGÜÇ

GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR       

Tahsin ÖTGÜÇ

GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR        

 

       Dünya sahnesinde var olma mücadelesini veren her toplum ya da milletler, geleceğine güvenle bakmaları için milli ve manevi değerlerine bağlı. Gençliğe sahip olmaya çalışırlar. Gençliğin kültürüne, tarihine, dini duygularına sahip olacak şekilde eğitim ve öğretime yön verirler. Dünyada gelişen teknik ve teknolojiye ayak uydurarak yeni deneyimler, tecrübeler, bilgiler edinmelerine yardımcı olurlar. Maziden kopmadan, istikbale yönelmelerine, insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışmalar yapabilme yeteneğine sahip olmaları için gerekli olan zemini hazırlarlar.

………………..

  Bizler de Müslüman Türk toplumu olarak geleceğimize güvenle bakabilmek için gençliğimizi her yönüyle bilgiyle donatılmış birer birey olmalarını temine çalışmalıyız. Bir takım olumsuzluklar olsa da olaylara müspet pencereden bakarak geleceğimizin güvenli ellerde olmasını sağlama adına elimizden geldiğince maddi ve manevi yönden onlara destek olunmalıdır.. Özellikle boş zamanlarını iyi değerlendirmelerine, dini ve dünyevi yönden bilgi ve kültüre sahip olmaları için rehberlik edilmelidir. Hayat mektebinden yararlanamayan genç mesleğini icra ederken karşısına çıkabilecek zorlukları yenmede başarısız olabilir. Bu bakımdan çeşitli mesleklerde çalışan, üretken ve başarılı olanları izlemek gerekir. Başarıya ulaşmak için bir hedef belirleyip, zamanı iyi kullanmak o denli önemlidir.

………………….

Her şeyden önce gençlerimiz fiz iken ve ruhen sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için zararlı ortamlardan kendilerini uzak tutmaları gerekmektedir. Vücut sağlığı noktasında yeme içmelerine dikkat etmeleri, fiziki yapılarına ve manevi hayatlarına zarar verecek her türlü davranış ve alışkanlıklardan kendilerini korumaları gerekmektedir.  . Bunların başında her türlü uyuşturucular, sigara ve benzerleri gelmektedir.  Bir tane sigaradan, bir yudum içkiden ne olur dememek lazım gelir. Topluma faydası olmayan söylem ve eylemlerden uzak durmaları lazım gelir.  Sağlık her şeyden önce gelir. Sağlığı koruma adına akli dengeyi bozan ve vücuda zarar veren her şeyi kendimizden uzak tutmamız gerekir. Bazı genç kardeşlerimiz arkadaş kurbanı olabiliyorlar. Arkadaşlarının hatırı kırılmasın diye bir tadımlık aldığı zararlı madde ileride hayatını karartabiliyor. 

…………………..

                Bu bakımdan biz anne – babalara büyük görevler düşmektedir. Peygamberimiz bir hadislerinde: “Hiçbir baba çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz.” buyurmuşlardır. Tirmizi, Birr 33. Çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisi, büyüğe saygı, küçüğe sevgi duygusunu zamanında vermek önem arz etmektedir.. Tahsil hayatlarının başarılı olmasını beklerken, Müslüman bir genç olarak yaratanına karşı olan görevlerini yerine getirmelerini kendilerinden beklemeliyiz. Yabancı kültürlerden ve alışkanlıklardan kaçınmalarını, her görünen şeyi yapmak zorunda olmadığımızı, her toplumun kendine has örf adet, gelenek ve göreneği olduğunu, önemli olanın her insanın kendine yakışanı yapması olduğunu yansıtmalıyız.  

………………..

                   Ülkemiz için üretken olabilecek seviyeye gelmeleri adına, ilme, araştırmaya önem vermelerini kendilerinden istemeliyiz. Büyüğe, hocaya karşı saygının her zaman ve her yerde gösterilmesinin gereğini kendilerinden istemeliyiz Hoş olmayan görüntülerden kaçınan, bilgiye, araştırmaya önem veren, sevgi ve saygıyı hayatından çıkarmayan, toplum için faydalı olmaya gayretli olan, milli ve manevi değerlere sahip çıkarak yaşamlarını idame ettiren gençlik, geleceğimize güvenle bakmamıza vesile olacaktır. Bunun için çocuklarımızı fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına dikkat etmeliyiz. Etkiye karşı tepki gösterebilmeleri için yeterli bilgilerle donanımlı olmalarını sağlamalıyız. Bu durum, onların geleceğe güvenle bakmalarına vesile olabilir. Kendine güvenen, zamanını iyi değerlendiren ve üreten gençlik geleceğimiz olacaktır.

                                                                                                                 Tahsin ÖTGÜÇ   

                                                                                                                 İl Müftü Yardımcısı   

 

                                                                                                                        

                                                                                                       

 

                                                                                                          

                                                                                                          .

Yazarın Diğer Yazıları