Bilgehan BULUT

İLK BULUŞMA

Bilgehan BULUT

İşte, okulda, cafede veya bir arkadaş ortamında bir kızı veya erkeği, yani karşı cinsi gördünüz beğendiniz. Duygularınız kabardı. Facebook’tan, İnstagram’dan ekleyip bir şekilde ona ulaşıp buluşmayı kaptınız. Ya sonra?

Karşı cinsi etkilemek için ilk buluşmada neler yapılmalı, neler konuşulmalı, neler konuşulmamalı … A’dan Z’ye bu yazımda anlatacağım. Tabi kendim erkek olduğum için işin erkek tarafını daha iyi bildiğimden bu yazım biraz daha erkeklere göre, ama kızlarda bu yazımdan ilk buluşmayla ilgili ne yapmaları gerektiğine dair birçok şey kapabilir ve de erkeklerin ilk buluşma taktiklerini öğrenebilir.

Öncelikle buluşma mekanından başlayalım. Buluşulacak yeri erkek belirler. Burası artık ikilinin durumuna göre bir cafede çay içmek de olabilir, bir restoranda yemek de. İlk buluşma mekanının kaliteli bir yer olması gerekir. Sakın ola dürümcüye, iftar çadırına falan gitmeyin.  Zamanında bu kardeşiniz bu hataları yaptı, siz yapmayın. Üzgünüm ilk buluşmada birazcık cebiniz acıyacak. Yeni nesil gençler için cafe, orta yaşa doğru biraz daha ciddi durumlar için yemek iyidir. Mekan belirlemede bir püf nokta var. Mekanın daha önceden gittiğiniz, tanındığınız ve bildiğiniz bir yer olması gerekir. Böyle bir yerde kendinizi evinizde ve güçlü hissedersiniz. Diyelim böyle bir yer yok. O zaman belirlediğiniz mekana önceden gidip garsonları ayarlayın. Durumdan bahsedin.  Saygıda kusur etmemeleri, güzel karşılamaları ve güzel uğurlamaları bakımından üç, beş kuruş sıkıştırarak uyarın. Sizi mekana girerken, tanınan biriymişsiniz gibi, isminizle hitap ederek karşılamaları, yani isminiz Mehmet’se, “Mehmet Bey hoş geldiniz” diyerek karşılamaları ve yer göstermeleri, sizi bir kaç adım öne geçirecektir.

İlk buluşmada buluşma noktasına ayrı ayrı gidilmez. Buluşma noktasına beraber gidilmelidir. Erkek, kızı arabasıyla evinden almalıdır. Kızlara başta kendini değerli hissettirmek önemlidir. “Kardeşim, ağabeycim bizim arabamız yok” diyenleri duyuyor gibiyim. Arabası olmayanlar içinde durum farklı değil. Arabası olmayanlarda kızın evine dolmuşla  gitmeli, orda buluşup beraberce yine dolmuşla gidilecek mekana gitmelidir. Bunu fazla sıkıntı yapanlar, ilk buluşma yapılacak mekanı akıllı davranarak kızın evine yakın, yürüme mesafesinde bir yer olarak belirleyebilirler. Yani ilk buluşma mekanına her türlü beraber gidilir.

Mekanda garsonla hep erkek muhatap olmalıdır. Kızı hiç garsonla konuşturmayın. Önce kızın siparişini sorun öğrenin sonra garsonu çağarın kendi siparişinizle birlikte siparişinizi verin. Burada da bir püf nokta var. Mümkünse kızın ne yiyeceğine siz karar verin. Bu hareket sizi, kızın bilinç altında güçlü konuma sokacaktır. Bu arada garsonu nasıl çağıracağınız da önemli  ve sıkıntılı bir durum. Kibar bir şekilde çağırmanız gerekir.  Ben genelde hafif el, kol veya kaş, göz hareketleriyle çağırıyorum. Seslenmek hoşuma gitmiyor ama seslenmeniz gerekirse  “Garson bey” diye seslenebilirsiniz.

İlk buluşmada genelde güncel konulardan ve de sizin iyi bildiğiniz alandaki konulardan konuşmanız önemli. Fazla abartılı olmamakla birlikte, karşı tarafın birkaç görüşüne karşı çıkmanız, hafif tartışma durumu yaratmanız iyidir. İşte, “Şu kadar kardeşiz” , “Buralıyım”, “Annem şu işi, babam şu işi yapıyor” gibi amele muhabbetlerine mümkünse girmeyin. Diyelim ki bir boşlukta bulundunuz girdiniz, derhal çıkın. Sohbet giderek sığ bir hal alıyor demektir. Karşı tarafa abi, kanka, hacı vb. şekilde kesinlikle hitaplarda bulunmayın. Şuan gülüyorsanız gülmeyin, panik haliyle bu hataları yapanlar var.

Kendinizi övmeyin, maddiyattan bahsetmeyin. Pozitif şeylerden; hobilerden, neler yaptığınızdan, müzikten, filmden falan bahsedin.  Negatif şeylere, geçmişinizde çektiğiniz acılara  girmeyin.

Gizemli olun. Karşı cinsin üstüne atlamayın, kendinizi ağırdan satın. Durumu abartmayın. “Hayatımın buluşmasıydı, gecesiydi.” Gibi. Karşılıklı oturun, kısa aralıklarla göz teması kurun, en az bir eliniz sürekli masanın üstünde olsun. Vücut dili önemli. Kıyafetinizde önemli, sade basit şeyler giyinin. Erkekler  üstüne tek renk bir t-shirt, gömlek, altına kot giyebilir. Kızlar da aynı şekilde basit bir şeyler giyebilir. Giyimi abartmamak gerekir. Özellikle kızlar dekolte tarzı şeylere pek girmemeli, bu karşı tarafı farklı düşüncelere itebilir. Ten teması da ilk buluşmada iyi olmaz, karşı tarafın elini tutmaya çalışmak gibi işlere girmeyin. Hafif resmi mesafe iyidir.

Buluşmanın nasıl geçtiğini, artık nasıl devam edeceğinizi ve beğenilip beğenilmediğinizi sormayın. Zaten sizden hoşlanılıp hoşlanılmadığı, akşam mesajlardan ve karşı tarafın ikinci buluşmaya gelip gelmeyeceğinden anlaşılır.

Son olarak ilk buluşmada hesabı erkek öder. Bunu buluşmanın sonlarına doğru bir lavabo bahanesiyle kalkıp yapması gerekir. Bu bir şıklıktır. Masaya hesabın gelmesi, “Birlikte ödeyelim.”, “Sen öde.” Ve “Ben ödeyeyim.” Gibi amele muhabbetleri iyi değildir. Buluşmanın kalitesini düşürür.

Bir de önemli uyarıda bulunmak istiyorum. Bilimsel araştırmalara göre ilk buluşmada, iki tarafta, ilk on dakika içinde, en az üç yalan söylüyor. Bakın en az üç, yani çok daha fazla da olabilir. Siz artık bu gerçeği biliyorsunuz. O yüzden hiç yalan söylemeyin. Nasıl başlarsanız öyle gider, daima samimi ve dürüst olun.

Benim ilk buluşmayla alakalı önemli bulduğum hususlar bunlar. Burada bahsetmediğimiz, sizin de önemli bulduğunuz hususlar varsa, aşağıdaki e-mail adresime yazabilirsiniz. Diğer görüş ve önerilerinizi de yazabilirsiniz. Herkese başarılı ilk buluşmalar dileğiyle…

e-mail: [email protected]

Yazarın Diğer Yazıları