Yalçınkaya, Gömü ve Tarlaağzı'da değişikliği anlattı

Köylüler santralle ilgili halk oylaması istiyor

Yalçınkaya, Gömü ve Tarlaağzı'da değişikliği anlattı

Haber Merkezi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya referandum çalışmaları kapsamında Bartın’ın Amasra İlçesi’ne bağlı olan Gömü ve Tarlaağzı Köylerini ziyaret etti. Ziyarette Gömü ve Tarlaağzı’na yapılan istenen termik santral konusu da gündeme geldi. Termik santral istemediklerini ifade eden köy sakinleri her iki köyde de termik santralle ilgili halk oylamasını yapılmasını istedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya referandum çalışmaları kapsamında Bartın’ın Amasra İlçesi’ne bağlı olan Gömü ve Tarlaağzı Köylerini ziyaret etti. Yalçınkaya vatandaşlarla bir araya gelirken ziyaretlerde CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal, İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Çaça, Kadın Kolları üyeleri ve ilçe yöneticileriyle de yer aldı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Yalçınkaya, anayasa değişikliği ile ilgili bilgi alışverişimde bulundu. Ziyarette Gömü ve Tarlaağzı’na yapılan istenen termik santral konusu da gündeme geldi. Firmanın ÇED başvurusuna olumlu cevap verilmesinin ardından, Çevre Düzeni Planlarını termik santrale yer verecek şekilde değiştirildiğini ifade eden vatandaşlar, “Buraya termik santral yapılmak istendiğinde, kimse gelip bize ‘santrali istiyor musunuz’ diye sormadı. Biz Amasra’da, Bartın’da termik santral istemediğimizi ilgili herkese duyurmaya çalıştık. Siz de Meclis’te sesimiz oldunuz. Ancak, sesimizi duymamakta ısrar ettiler. Binlerce imzalı dilekçeler toplandı, basın açıklamaları yapıldı. Yine duymadılar. Biz, termik santral istemiyoruz, zehir solumayı istemiyoruz. Amasra’nın ve bölgemizin geleceğimizin karartılmasını istemiyoruz. Madem halk oylaması yapılacak, o zaman önce sandık termik santral için kurulsun. Burada yaşayan vatandaşa termik santral konusunda düşüncesi sorulsun” dedi.

“SONUNA KADAR HAKLISINIZ”

Vatandaşın termik santral konusundaki düşüncelerinde sonuna kadar haklı olduğunu söyleyen Yalçınkaya,  bu konuyu başta TBMM olmak üzere her platformda dile getirmeye çalıştığını anlattı. Yalçınkaya, vatandaşların tepkisinde haklı olduğunu dile getirirken, anayasa değişikliği hakkında da bilgi verdi.  Anayasa değişikliği ile yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde toplanacağını, TBMM’nin ve milletvekillerinin etkisizleştirileceğini anlatan Yalçınkaya, “Biz egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğuna inanıyoruz. Egemenliğin, tek kişiye verilemeyeceğini savunuyoruz ve bunun için vatandaşlarımızdan ‘hayır’ oyu istiyoruz” şeklinde konuştu.