Vuruşlu Karate Türkiye Şampiyonasından 3 madalya

Türkiye Karate Federasyonu bünyesinde ayrı bir branş olarak faaliyet gösteren Kyokushin/Ashihara (Vuruşlu Karate) Türkiye Şampiyonası 28-30 Ocak 2022 tarihlerinde Bursa'da yapıldı.

Vuruşlu Karate Türkiye Şampiyonasından 3 madalya

 

Üç Türkiye üçüncülüğü ile kürsüde yerini alan Bartınlı sporcuları Milli Takım aday kadrosuna davet edilecekler. A-Milli takım kadrosuna seçilebilmek için antrenman yoğunluğunu artıran sporcular hocaları Hulisi Elmas nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. On bir kişilik sporcu kafilesi içinde, Yıldız erkekler 45 kg sıkletinde İlkcan Bayram Çiftçi, Büyük Bayanlar 55 kg sıkletinde Öznur Cömert ve Büyük Erkekler 90 kg sıkletinde Mehmet Ali Candemir birbirinden güzel maçlar yaparak dereceye girmeyi başardılar.

“35 yaşında gençlere örnek olmaya çalışıyorum”

Bartın’a bir hafta arayla 2 madalya kazandıran Mehmet Ali Candemir gençlere örnek oluyor. 19-23 Ocak 2022 tarihlerinde Ordu’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonasında rakiplerini üst üste yendikten sonra final oynayarak Türkiye 2.si olan Candemir aldığı darbeler neticesinde belli sakatlıkları olmasına rağmen, akabinde hiç dinlenmeden 28-30 Ocak 2022 tarihlerinde Bursa’da yapılan ve Dünyanın en sert mücadele sporu olarak kabul edilen Kyokushin/Ashihara (Vuruşlu Karate) branşında da, birçok başarıları bulunan rakiplerini yenerek 3.cü olmayı başardı.

Sırada profesyonel Türkiye Şampiyonası var

Başarılarına bir yenisini eklemek için Türkiye Kick Boks Federasyon’nun 18-20 Şubat 2022 tarihlerinde Kocaeli’de düzenleyeceği “Profesyonel Kick Boks K-1” Türkiye Şampiyonasına katılacak olan Mehmet Ali Candemir “bu şampiyonadan da boş dönmeyeceğim. Profesyonel Altın kemeri almak için sonuna kadar mücadele edecek ve Bartın’ı başarıyla temsil edeceğim, başarılarım tüm gençlere örnek olacaktır. Biz gerçek mücadele tarzını seçmiş kişileriz, hafif dokunuşlu, show formatında yapılan mücadele sporları bizi tatmin etmez. Asıl olan Gerçek vuruşlu profesyonel atraksiyon yaratan mücadele sporlarıdır, ben şahsen show tarzında dokunarak, puan toplayıp Şampiyon olmak yerine, gerçek vuruşlu, yani nakavt esasına dayalı mücadele sporlarında üçüncü hatta beşinci olmayı daha üstün görüyorum ” şeklinde konuştu.

 Ayrıca; Ju Jitsu branşında profesyonel Altın Kemer sahibi olan M. Ali Candemir 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde İspanya’nın Barselona kentinde yapılacak olan ve yine dünyanın en sert MMA tarzı serbest dövüş metotlarının uygulandığı “Combat ju Jitsu Avrupa Şampiyonasına” katılmak üzere şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı.

 Teknik Direktörü Hulisi Elmaz ise “Önümüzde yapılacak olan ilk faaliyet Muay Thai Türkiye Şampiyonasına katılmak olacaktır. Bu Şampiyonaya minikler dahil bütün kategorilerde katılmak üzere yıllık antrenman programlarımızı yaptık. Bu sene içinde iki kere daha yapılacak olan Kick Boks Türkiye Şampiyonaları dahil, Haziran ayında Aydın da yapılacak olan Türkiye Ju Jitsu Şampiyonasına yine bütün kategorilerde katılacağız. 2022 yılı içinde hiçbir organizasyonu es geçmeyeceğiz” dedi