Vali Arslan'dan özel öğrencilere ziyaret

15 Temmuz Özel Eğitim Anaokulu'nu ziyaret etti. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar ile birlikte 15 Temmuz Özel Eğitim Anaokulu'nu ziyaret ederek özel öğrenciler ile bir araya geldi.

Vali Arslan'dan özel öğrencilere ziyaret

15 Temmuz Özel Eğitim Anaokulu'nu ziyaret etti. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar  ile birlikte 15 Temmuz Özel Eğitim Anaokulu'nu ziyaret ederek özel öğrenciler ile bir araya geldi.  Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Müdür Acar, şöyle konuştu:

"Sayın Valimiz Nurtaç Arslan Hanımefendi bugün ilimizin ilk ve tek özel eğitim anaokulunda özel öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Bakanlığımızın talimatları, bizlerin üstün gayret ve çabası doğrultusunda yaz tatilinde de çalışan velilerimizin mağdur olmamaları açısından eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden okullarımız arasına kazandırdığımız 15 Temmuz Özel Eğitim Anaokulunda minik evlatlarımızın gözlerindeki mutluluğa şahit olduk."

"Detaylı bilgi verdik"

Sayın Valimize, okulumuzun eğitim öğretim faaliyetleri, binamızın fiziki durumu ile yine okulumuz bünyesine kazandırdığımız ek sınıf niteliğinde yapım onarımı tamamlanmak üzere olan ek binamız hakkında detaylı bilgiler verdim".

"Valimize teşekkür ederim"

"Özel öğrencilerimizi yalnız bırakmayıp değerli vakitlerini öğrencilerimiz için ayırarak onları ziyaret eden Sayın Valimiz Nurtaç Arslan Hanımefendiye şükranlarımı arz ediyor, okulumuzun tüm eğitim çalışanlarına gösterdikleri üstün gayret, çaba ve fedakarlıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Şehit ailesine ziyaret

Vali Arslan, öte yandan  Şehit Ast. Kıdemli Çavuş Hayri Karaman’ın Merkez Uzunöz köyünde bulunan ailesini de ziyaret etti. Ziyarette şehit ailesiyle yakından ilgilenen ve bir süre sohbet eden Arslan, vatanları için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetleri ailelerinin her daim yanında olacaklarını ifade etti.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 3. Olağan Toplantısını  Vali Nurtaç Arslan başkanlığında Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.  Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumları ile denetim kurulu ve İŞKUR faaliyetleri değerlendirilerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Ulus İlçesi Kumluca Şehit Sinan Oruç Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde “Hafif Düzey Özel Eğitim Sınıf Öğrencileri için Tarım Alanı ve Bahçe Bitkileri Dalı’’ ile Bartın Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde “Hafif Düzey Özel Eğitim Sınıf Öğrencileri için Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı ve Otomotiv Mekanikerliği Dalı’’nın 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren açılması talepleri görüşüldü.

OSB’deki fabrikalara ziyaret

Nurtaç Arslan ayrıca Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyette bulunan fabrikaları da ziyaret etti.  OSB’De faaliyet gösteren Teklas Kauçuk, Mescier, MADEŞ ve Pinaldi Tekstil fabrikalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Arslan, ilimiz ve bölge ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı firma sahibi ve yöneticilerine teşekkür etti. Ayrıca

OSB Müdürlüğü hizmet binası ve İnovasyon Merkezinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Arslan’a, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu tarafından OSB’nin hizmet ve faaliyetleri hakkında kapsamlı brifing verildi.

İl Koordinasyon Kurulu 3.Kez toplandı

Nurtaç Arslan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 3.Toplantısı da yapıldı. Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı, Bartın Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutan V., İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri ile İl Müdürleri katıldı.

278 projeden 49’u tamamlandı

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Arslan, ilimizde 2022 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 12 milyar 609 milyon 113 Bin TL tutarında 278 proje yapıldığını, bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 823 Milyon 917 Bin TL olduğunu, bu ödeneklerden 387 Milyon 266 Bin TL harcama yapılarak yüzde 47’lik bir nakdi gerçekleşme sağlandığını, bu süreçte 278 projeden 49’unun tamamlandığını, 137 projede faaliyetlerin devam ettiğini ve 47 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Ulaştırma ilk sırada yer aldı

Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 28 Milyon 280 Bin TL bedelli 18 projenin yürütüldüğünü, bunlardan 7’sinin bitirildiğini, 10’unda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Arslan, yatırımlar tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirildiğinde; 139,6 Milyon TL ile ilk sırada Ulaştırma sektörü, sonrasında 100,9 Milyon TL ile Tarım-Orman, 44,4 Milyon TL ile Sağlık, 44,3 Milyon TL ile Enerji, 30,5 Milyon TL ile Eğitim-Kültür-Spor, 24,5 Milyon TL ile Diğer Kamu Hizmetleri sektörünün yer aldığını belirterek kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti. Toplantı 2022 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2023 yılı yatırım tekliflerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Halk Günü toplantısına katıldı

Valilik Kaymakam Hüsnü Bey Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve konusuna göre ilgili müdürlerin de katıldığı toplantıda vatandaşlarla bir araya gelerek talep, öneri ve şikâyetlerini dinleyen Vali Arslan, kendisine iletilen her bir konuyu yakinen takip ederek hızlı bir şekilde sonuçlandırılması noktasında gerekli hassasiyetin gösterildiğini ifade etti.