Vali Arslan, Basın Bayramında gazetecilerle buluştu

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 'Kamuoyunun bilgi alma ihtiyacını karşılayabilmek için mesai mefhumu gözetmeden, her türlü zor şartlar altında, özverili bir şekilde görevlerini ifa eden başta Bartın'daki yerel basın mensuplarımız olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın hepsine çalışmalarında başarılar diliyorum' dedi.

Vali Arslan, Basın Bayramında gazetecilerle buluştu

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın’daki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İnkumu’nda  Özel İdare Tesislerindeki kahvaltıya Bartın’da yerel ve ulusal basın kuruluşlarında çalışan gazeteciler, Bartın Hergün Gazetesi’nden de Yazı İşleri Müdürü Nihal Karaman ve Muhabir Nurdan Eroğlu katıldı. Kahvaltı sonrası gazetecilerle sohbet eden ve onların hem Bartın hem de sektörler ilgili sorularını yanıtlayan Vali Arslan, gazetecilerin bir kez daha Basın Bayramını kutladı. Nurtaç Arslan şöyle konuştu:

“Basında sansürün kaldırıldığı, Türk Basın tarihinin dönüm noktası olan 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.Objektif, doğru, güncel, hukuka ve etik değerlere uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı ve kamu yararını gözeten bir anlayışla kamuoyunun bilgi edinmesini sağlayan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımız aynı zamanda demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

“Önemli bir sorumluluk üstlenmekte”

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması konusunda da önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu vesileyle; görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, kamuoyunun bilgi alma ihtiyacını karşılayabilmek için mesai mefhumu gözetmeden, her türlü zor şartlar altında, özverili bir şekilde görevlerini ifa eden başta Bartın’daki yerel basın mensuplarımız olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Arslan daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.