Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısında

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği dönem toplantısına katıldı.

Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği toplantısında

Bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek, bölgesel kalkınmanın sağlanması ve ülke gelişimine katkı sunulması amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliğinin dönem toplantısı Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dönem Başkanlığının Kocaeli Üniversitesine devredildiği toplantıya; Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Keskinler, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Tesisler Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Rektör Hülagü tarafından bir sunum gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi ile ilgili bilgiler veren Rektör Hülagü, araştırma üniversiteleri arasında yer alabilmeleri adına çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Toplantının ardından Umuttepe Yerleşkesinde bir tanıtım gezisi yapıldı. Toplantı, düzenlenen iftar yemeğinin ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da katıldığı ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından verilen Müzik Dinletisiyle sona erdi.

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yükseköğretim Kurulunun ortaya koyduğu vizyon ile üniversitelerimiz bölgelerinden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunmak için gayret göstermektedir. Bütüncül bilincin harekete geçirilmesiyle; birlik üyesi üniversiteler arasında ortak proje kültürü oluşturulması, nitelikli uluslararası yayın sayılarının artırılması, araştırma ve geliştirme altyapılarının birleştirilerek uluslararası ortaklıkların geliştirilmesi, yurt dışı ile ortak eğitim programlarının oluşturulması gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunulmaktadır. Bu noktada, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantılarında çok değerli rektörlerimizle bir araya gelerek birlikte yapabileceklerimizi ele alıyor, hedeflerimiz doğrultusunda önemli kazanımlar elde ediyoruz. Bu düşüncelerle destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıca yakın ilgileri için Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye ve değerli rektörlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.