Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz

Ulus Belediyesi, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ilçedeki ortak kullanım alanları, caddeler ve sokaklar, iş yerleri, parklar ve çocuk alanları, toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçedeki vatandaşlara 'Evde kal' çağrısı yapan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için Belediyede Hizmet Masası oluşturulduğunu söyledi. Uzun, vatandaşların 7gün 24 saat çalışan Hizmet Masasına 0 378 416 22 22 nolu telefondan ulaşabileceklerini kaydetti.

Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz

Ulus Belediyesi, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ilçedeki ortak kullanım alanları, caddeler ve sokaklar, iş yerleri, parklar  ve çocuk alanları, toplu taşıma araçlarında  dezenfekte çalışmalarına aralıksız  devam ediyor.   Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, ilçede yürütülen dezenfekte çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.  9 Mart’tan itibaren ilçede dezenfekte çalışmalarına başladıklarını ifade eden Uzun, “9 Mart tarihi itibariyle belediye ekiplerimiz mevcut dezenfektan ve temizlik malzemelerimize eklentileri hızla yaparak ilçemizde tüm ortak kullanım alanlarını dezenfekte çalışmalarına başladı. Mazgal ve umumi tuvaletler ekiplerimizce sık periyodlarla dezenfekte ediliyor. Periyodik olarak yapılan sokak yıkamaları dezenfektanlı su ile sıklaştırıldı. Otobüs terminali, resmi kurum ve bankalar, otobüs durakları, Pazar alanları, çocuk parkları, öğrenci yurtları, dinlenme alanı ve banklar her gün dezenfekte ediliyor” dedi.

Belediye hizmet hattı oluşturuldu

İlçedeki iş yerlerinin de periyodik olarak denetlendiğini dile getiren Uzun, “İçişleri Bakanlığımızın ilgili genelgeleri doğrultusunda kapanan ve İl-İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararında tedbir getirilen işyerlerinin denetimleri periyodik olarak yapılmaktadır. İlçemizde bulunan işyerlerinde temel temizlik ve gıda maddelerinin fiyatları kontrol edilmektedir. Halkımızın evde kalması için digital materyaller hazırlanıp bilgilendirme yapılmasının dışında ihtiyaçları için belediyemizin 378 416 22 22 numaralı hizmet hattı hem arama hem de Whatsapp üzerinden 24 saat aktif duruma getirilmiştir. Ayrıca digital platformda etkinlikler düzenlenmeye devam etmektedir. Çöp konteynırlarımızın bakım ve sterilizasyon takvimi sıklaştırıldı. Ayrıca konteynerler yerinde dezenfekte işlemine tabi tutuluyor. İlçemizde faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksiler günlük dezenfekte ediliyor” şeklinde konuştu.

2 ton dezenfekte malzemesi kullanıldı

Yapılan çalışmaların rakamlarını da açıklayan Hasan Hüseyin Uzun, “9 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 ton dezenfekte malzemesi kullanıldı. 27 resmi kurum ve araçları, 2 fabrika servisi, 5 çocuk parkı, 6 umumi tuvalet, 9 yolcu bekleme durağı, 2 pazaryeri, 1 terminal, 2 ticari taksi durağı, 18 minibüsü ile 1 minibüs durağı hergün dezenfekte ediliyor. 60 işyeri hijyen bakımından denetlendi. 26 işyerine ilgili genelge ve kurul kararları doğrultusunda tebliğler yapıldı. Kontroller yapılıyor. 6 lokanta nitelikli işyerine mesafeler ile alakalı tebliğler yapıldı. Süre zarfında yapılan iş ve işlemlerin dışında hergün artarak çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz
Ulus'ta corona tedbirleri tam gaz