ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI

Ulus, ilçe oluşunun 78. Yılını kutladı. Ulus Belediyesince bu yıl üçüncü kez düzenlenen Doğa Festivalinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 'Daha güzel eserlerle memleketimizi güzelleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Eldeş Barajımız bitmek üzere. Ulusumuzun artık içme suyu probleminin de o barajla sağlamış olacağız' dedi. Uluslular festivalde ise Orhan Hakalmaz konseriyle gönüllerince eğlendi.

ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI

Ulus’un ilçe oluşunun 78’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Doğa Festivalinin 3’üncü gününde ses sanatçısı Orhan Hakalmaz, ilçede konser verdi. Ulus meydanında düzenlenen konsere AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “Bu akşam gerçekten güzel bir şekilde eğleneceğimize inanıyorum. Gecemizi gündümüzü katarak Ulus’un geleceği için hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu yolda 8’inci yılı tamamladık, 9’uncu seneye devam ediyoruz. İnşallah bu süreçte çalışmalarımızı tamamlayacak ve projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerimizde bize büyük destek olan en başla Ulus halkı olmak üzere, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Turhan Kalaycı’ya, İlçe yöneticilerimize ve çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. İnşallah Ulus’umuza daha çok güzel hizmetler gelecek. Ben bundan hiç şüphe duymuyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Tunç: “Ulus’umuzu güzelleştirmeye devam ediyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şöyle konuştu: “Ulus’umuzu güzelleştirmeye devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam. Ulus ilçemizde belediye başkanımızla el ele, kol kola, meclis üyelerimizle birlikte, teşkilatımızla birlikte öncelikle altyapısına el attık. Çünkü sıkıntılı bir durum vardı. Altyapıyı düzelttik. Ulus Çayı'nın ıslahını hallettik. Atık su arıtma tesislerini hayata geçirdik. Ulusumuzun hastaneye ihtiyacı vardı, hastaneyi yaptık. Ulus'ta yüksekokul kazandırdık. Hayırseverlerimizin büyük katkısıyla Ulus’a Hizmet Vakfıyla beraber gerçekten önemli bir iş başarıldı. Ve Ulus’umuz, öğrencilerimizle beraber kış mevsiminde de cıvıl cıvıl bir hareket kazanmış oldu. Yine Ulus’umuzda anaokulundan tutun da imam hatip ortaokulundan lisesine varıncaya kadar önemli eğitim kurumları kazandırdık. Ulus Doğa Park Otel inşallah pazar günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız BAKKA projesiyle yapmıştık onu. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Bartın'da olacak. Ve o açılışlar içinde Ulus Doğu Parkı'nda açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Yine aqua park, macera parkı, Ulus İlçe Stadı spor tesisleri, Ulus Çınarspor’umuza kazandırdığımız kapalı halı sahalar, antrenman salonları saymakla bitmiyor.

“Eldeş Barajımız  bitmek üzere”

Küre Dağları Milli Parkı, bu bölgenin en önemli turizm potansiyeli. Küre Dağları Milli Parkı'yla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Aşağı altıda seyir terası, zipline, oralar turist çekecek şimdi. Ulukaya'da ziyaretçi merkezi. Yine Ulukaya'da seyir terası. Kemerli Mağarası yürüyüş yolu ve seyir terası. Küre Dağları Milli Parkı'nın tam ortasındayız. Küre Dağları Milli Parkı, Avrupa'nın 13 Milli Parkı'ndan biri. Türkiye'de de PanPARKS üyesi olan tek park. O nedenle hem Ulus bölgesinde, hem Arıt’ta. Oralarda milli parkımıza, yerli, yabancı turisti çekebilmek için yatırımlar yaptık. Ağa köyümüzde TahniT Müzesinin önceki gün açılışını gerçekleştirdik. Ulusumuzun iki tane beldesi var, göz bebeğimiz, Abdipaşa'mız ve Kumluca'mız oralarda da okullar yaptık, dere ıslahları yaptık. Yollar, köprüler yaptık. Ulus’umuz gerçekten doğa harikasıydı ve o doğa harikasını gün yüzüne çıkardık. Bunu sizin sayenizde yaptık. Sizin verdiğiniz destekle yaptık. Ve inşallah bundan sonra da durmak yok, yola devam diyoruz. Daha güzel eserlerle memleketimizi güzelleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Eldeş Barajımız da bitmek üzere. Ulusumuzun artık içme suyu probleminin de o barajla sağlamış olacağız. Bunlar çok büyük yatırımlar. Dünya krizdeyken, dünya küresel ekonomik krizdeyken biz bu yatırımları hiç durmadık, durdurmadık. Ben tabii ki buradan bu yatırımlar için bizlere bu ödenekleri sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Bakanlarımıza ve ilimizde sayın valimizden, valilerimizden, önceki valilerimizden ve buradaki yöneticilerimizden, ilçe kaymakamımızdan ve bu projelerde çalışan, emek sarf eden, alın teri döken, işçisine varıncaya kadar hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılar diliyoruz inşallah.

“Ulus’umuza eserler kazandırmaya devam edeceğiz”

Memleketimiz her şeyin en güzeline layık. Bunu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Bey'le beraber Ulus’umuza eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Diğer belediye başkanlarımız da burada. İlçelerimizin ve beldelerimizin. Tabii onların ilçelerinde ve beldelerinde de güzel eserleri milletimizle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Durmak yok, yola devam. Türkiye aşkıyla yola devam. Millet aşkıyla yola devam. Güçlü Türkiye için, gece gündüz çalışmak bizim boynumuzun borcu. Milletimize şükran borçluyuz. Ülkemizin önündeki kurulmak istenen, milletimizin aleyhinde kurulmak istenen tuzakları milletimiz bozdu ve milletimiz önümüzü açtı. O nedenle biz size şükran borçluyuz. Sizlere ne kadar eser kazandırabiliyorsak, sizlere ne kadar hizmet edebiliyorsak bizim için ne mutlu diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Ulus Doğa Festivalinin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.”

Yerel sanatçılarında sahne aldığı konserde daha sonra ses sanatçısı Orhan Halkalmaz, Uluslu vatandaşlara keyifli saatler yaşattı.

 

ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI
ULUS, İLÇE OLUŞUNUN 78. YILINI KUTLADI