Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti

Arvin isimli kuru yük gemisinin batmasının yıl dönümünde madalya törenine katılmak için Bartın'a gelen Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Bartın Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Cemal Akın'la bir araya geldi. Büyükelçi Bodnar'a Bartın'a özgü hediyeler takdim eden Başkan Akın, Bodnar ve eşine Kavşak Suyu da ikram etti.

Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti

İnkumu- Güzelcehisar açıklarında17 Ocak 2021 tarihinde batan Palau Bandıralı Arvin isimli kuru yük gemisinin batmasının yıl dönümünde Valilik binasında düzenlenen “Madalya Töreni”ne katılmak üzere ilimize gelen Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, beraberinde eşi Katerına Bodnar ve Konsolos Andrii Bilyk ile birlikte Bartın Belediyesi’ni ziyaret etti. Bartın Valisi Sinan Güner ve eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner,  Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitoz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem’in de hazır bulunduğu ziyaret sohbet havasında geçti.

Ukrayna Büyükelçisi Bartın’a Hayran Kaldı

Ukrayna Büyükelçisi ile sohbet eden Başkan Akın, Bartın’ın tarihi, kültürü, doğası, turizmi ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi verdi. Belediye projeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, ziyaretinden dolayı Ukrayna Büyükelçisi’ne şükranlarını iletti.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar ve Eşine Kavşak Suyu İkram Etti

Bartın’ın Kavşak Suyu’nun hikayesinden de bahseden Akın, Ukrayna Büyükelçisi Bodnar ve eşine Kavşak Suyu ikram etti. “İçenin Bartın’dan ayrılmayacağına, gitse bile tekrar geri geleceğine” inanılan muhteşem lezzetteki kaynak suyumuz Kavşak Suyu’nun yumuşak tadını çok beğenen Bodnar Ailesi’ni tekrar Bartın’a davet etti. Başkan Akın’ın ilimizle ilgili gerçekleştirdiği tanıtımın ardından Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Şehrimize Özgü Hediyeler Takdim Etti

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ise konuşmasında Arvin isimli kuru yük gemisinin batmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında görev alan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Cankurtaran Ekipleri adına Başkan Cemal Akın’a teşekkür etti.  Sohbet havasında geçen ziyaretin ardından Başkan Akın, Ukrayna Büyükelçisi’ne ziyaret anısına şehrimize özgü hediyeler takdim etti.

“Mürettebatının Kurtarılması İçin Büyük Bir Çaba Gösterilmişti”

Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Cankurtaran Ekiplerimiz Gürcistan’dan Bulgaristan’a giderken olumsuz hava şartları nedeniyle İnkumu-Güzelcehisar açıklarında batan Palau Bandıralı Arvin isimli kuru yük gemisi mürettebatı için Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve TCG Fatih Fırkateyni ekipleri tarafından karadan ve denizden sürdürülen arama kurtarma faaliyetlerine jetski ile destek vermişti. Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında ikiye bölünen ve sürüklenen geminin mürettebatının kurtarılması için büyük bir çaba gösterilmişti. Yaşanan bu olayın yıldönümünde Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ilimize gelerek, görev alan personele madalya taktim etti. Madalya Töreninin akabinde de Belediyemizi ziyaret ederek, bizlere de teşekkür etti. Ukrayna Büyükelçisi Sayın Vasyl Bodnar ve eşine Kavşak Suyumuzun hikayesini anlatıp ikram ettik. Bodnar Ailesi’ne nazik ziyaretleri ve kıymetli düşünceleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti
Ukrayna Büyükelçisi Kavşak Suyu içti