Türk sağlık sen'den kadınlar günü açıklaması

Coşkun kamuda çalışan kadınların sorunlarını sıraladı

Türk sağlık sen'den kadınlar günü açıklaması

Muhammet Civan

Türk Sağlık-Sen Bartın İl Temsilcisi Besim Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Kamu çalışanı kadınların ağır iş yükü, mobbing, şiddet ve geri planda bırakılma gibi temel sorunlar yaşadığına dikkat çeken Coşkun, “Kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz” dedi.

Türk Sağlık-Sen Bartın İl Temsilcisi Besim Coşkun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.  Açıklamasında kadına şiddet başta olmak üzere kamuda çalışan kadınların uğradığı haksızlıklara da dikkat çeken Coşkun “Anayasada kadına ayrıcalık yer alırken, Kadınların hakları ile ilgili siyasileri süslü lafları sürekli ortalarda dolaşırken ne yazık ki şiddet, taciz gibi insanlık dışı davranışlara kadınlarımız maruz kalmaktadır. Otobüste, yürüyüş yaparken parkta saldırıya uğrayan kadınlarımızın haberlerini sıklıkla okumaktayız. Kadın cinayeti diye bir cinayet tanımlamasının bizim ülkemizde olması ne yazık ki hepimiz için utanç vericidir. Türkiye işte böyle bir tablo ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününü karşılamaktadır. Bu tablonun düzeltilmesi ve gelecek için umut vermesi adına Türkiye’de devletten sivil topluma kadar herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kadına şiddete verilen cezalar ağırlaştırılmasından, kadınların toplum hayatında daha da aktif bir şekilde yer almasına kadar geniş bir yelpazede olaylara bakılmalı ve çalışmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde kadınlarımızın sorunlarına çare olamayız. Kadınlarımızın sorunlarını çözmedikçe her anlamda toplumun ilerlemesini de sağlayamayız” dedi.

İŞTE KAMU ÇALIŞANLARININ SORUNLARI!     

Benzer durumun kamuda görev yapan kadın çalışanlar için de geçerli olduğun ifade eden Coşkun, “Ağır iş yükü, mobbing, şiddet ve geri planda bırakılma gibi kamuda çalışanlarının karşılaştıkları temel sorunlarda en fazla mağduriyeti kadınlarımız yaşamaktadır.  Bu sorunlar sadece çalışma hayatlarını değil, kadınlarımızın aile ve sosyal yaşamlarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kamuda çalışan anneler hala kreş sorunu ile boğuşmaktadır. Bebeğini emzirmek için süt iznini kullanan annenin döner sermayesinden kesinti yapılmasını akıl almamaktadır. Hasta çocuğu için refakat iznini alamayan annelerin mağduriyetini nereye koymak, neyle açıklamak lazımdır?  112 çalışanı yeni bebeği olmuş anneyi rızası olmadan başka yerlerde görevlendirmenin nesi doğrudur? Geçici görevle gönderilen, ücra yerlerde yalnız çalışmaya mahkum edilen kadınlarımız için güvenli barınma imkanları ne zaman oluşturulacaktır? Kafa karıştıran ve akıldan çıkmayan bu durumlar ile ilgili çözüm bulunması şarttır. Bizimde beklentimiz budur” şeklinde konuştu.

“İRDELENMESİNİ İSTİYORUZ”

Türk Milletinin dünya kurulduğundan beri kadınlara özel bir önem verdiğini kaydeden Besim Coşkun, “Bunu destanlarımızdan, atalarımızın hayatında da açıkça görebilirsiniz. Umarız ki kaybettiğiniz bu anlayışı tekrar kazanırız. Bu temenniyle Türk Sağlık-Sen olarak başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.