Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan Zafer Köyünde inceleme!

Bartın'da selden en çok etkilenen Zafer Köyü'nde incelemelerde bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, meydana gelen tahribatın büyük olduğunu söyleyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan Zafer Köyünde inceleme!

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı şubelerin yöneticileriyle birlikte afet bölgesinde incelemelerde bulundu.

Selden en çok etkilenen Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Zafer Köyünde incelemelerde bulunan Atalay’a Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ayrıntılı bilgi verdi.

Zafer Köyü’ndeki afetzedelerle görüşen Atalay, sel nedeniyle meydana gelen tahribatın büyük olduğunu söyledi.

Atalay, Karadeniz Bölgesi’nin farklı illerinde meydana gelen sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, selden etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sendika olarak üzerlerine ne düşüyorsa, maddi-manevi ne ihtiyaç varsa imkanlar dahilinde yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Atalay, şunları söyledi;

“Allah, bu afetlerden ülkemizi, hepimizi muhafaza etsin. 13 gün süren bir yangın, yangının akabinde bu sel felaketi… Umarım bu son olur. Kaybedilen canlar var, Allah mekanlarını cennet yapsın. Kayıp olan insanlarımız var. İnşallah bir an evvel bulunur. Bu bölgeleri gelip görmeden, başka yerlerden yorum yapmak kolay. Buradaki selin boyutunu, buradaki afetin boyutunu gelip görmek lazım. Gittiğimiz yerlerde çamur, su 2 metre, 2,5 metreye çıkıyor.

Sayın Valimiz burada, Sayın Vekilimiz burada, sivil toplum örgütleri burada. Burada kim aklınıza geliyorsa vatandaşından, Kızılay’ından, sosyal yardım derneklerinden, talebesinden, öğretmeninden, işadamından herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Polisimizin, askerimizin ellerinde kazma, kürek çalıştıklarını beraber gördük.

“Ne ihtiyaç varsa imkanlar dahilinde yerine getiririz”

TÜRK-İŞ olarak bu ülkede 70 yıldır varız. 1 milyon 200 bin üyemizle, 6 milyonluk bir aileyiz. Arkadaşlarımızın bir kısmı Sinop’ta, bir kısmı Kastamonu’da, ben buradan başladım. İşte buraya geldik, gördük. Bizim üzerimize ne düşüyorsa, maddi-manevi ne lazımsa, burada Genel Maden-İş’in Genel Başkanı, onun yöneticileri burada, bu bölgedeki karayolları işçilerinin yetkilileri burada, bize burada ne ihtiyaç varsa imkanlar dahilinde yerine getirmeye gayret ederiz. Bugün burada sözün bittiği yerdeyiz. Allah kolaylık versin, Allah yardımcınız olsun.

“Bugün birlik olma zamanı”

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve dua ediyorum. Bugün beraber olma zamanı. Geçtiğimiz hafta yangında Bodrum’daydım, Kemerköy’deydim. Arkasından Dalaman’daydık. Ardından Manavgat’a gittik. O gün söyledim, bugün de söylüyorum; Bugün beraber olma zamanı, bugün birlik olma zamanı. Bu işler bittikten sonra iyi olanı, kötü olanı anlatan anlatsın. Ama şimdi beraber olma zamanı. Bu sıkıntıyı beraber çözme zamanı”