Tunç'tan Özkan'a 'Sicil affı' cevabı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Bayiler ve Bakkallar Odası Başkanı Barış Özkan, koronavirüsün esnaf üzerindeki etkilerini hafifletmek amacıyla Halkbank'ası tarafından 25 bin TL'lik kredi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi. Sicil affının TBMM'de yasalaştığını ifade eden Tunç, 'Kredi borcu yüzünden takibe düşenler kredi kartı ve kredi borçlarını yıl sonuna kadar yeniden yapılandırmaları durumunda sicil affından yararlanacak' dedi.

Tunç'tan Özkan'a 'Sicil affı' cevabı

Bartın Bayiler ve Bakkallar Odası Başkanı Barış Özkan, koronavirüsün esnaf üzerindeki etkilerini hafifletmek amacıyla Halkbank’ası tarafından 25 bin TL’lik krediyle ilgili açıklamada bulunmuş, “Halk Bankasından 25 bin TL’lik nakit kredi ve 25 bin kredi kartı devlet tarafından yasalaştı ama bu krediye ulaşmak ve almak yine esnaf için problem. Krediyi almak için sicilinizin temiz olması gerekiyor. Takibe düşmüş krediniz çekiniz, senediniz,  Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif ve KOSGEB’den çekilmiş devam eden krediniz olmaması gerekiyor.  En önemlisi Vergi ve SSK’dan hacizli olmamak. Hal böyle olunca bu kredi de esnaf için hayaldir” demişti.

Tunç: “Borçlarını yapılandıran aftan yararlanacak”

Bartın Hergün Gazetesi’nin sosyal medya hesabından  “Özkan: “25 bin liralık kredi esnaf için hayal” başlığıyla yayınlanan ve açıklamaların yer aldığı habere yorumda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  esnaf için sicil affının TBMM Genel Kurulunda yasalaştığını söyledi. Tunç, yorumunda “ TBMM Genel kurulunda bugün kanunlaştırdığımız önemli düzenlemelerden biri de sicil affı düzenlemesi idi. Buna göre, Kredi borcu yüzünden takibe düşenler kredi kartı ve kredi borçlarını yıl sonuna kadar yeniden yapılandırmaları durumunda sicil affından yararlanacaklar” dedi.