Tunç'tan esnafa referandum ziyareti

'Koalisyonlarda en büyük darbeyi esnaf yaşadı'

Tunç'tan esnafa referandum ziyareti

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, referandum çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tunç, bu kapsamda Bartın şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. 18 maddelik anayasa değişikliğinin ülkemize kazandıracaklarını anlatan Tunç, “Koalisyonlarla en büyük ekonomik darbeyi esnaflarımız yaşadı. Yönetim’de istikrar olacak” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, referandum çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tunç, bu kapsamda Bartın şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinde İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Partili Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı ve bazı teşkilat mensupları da yer aldı. 18 maddelik anayasa değişikliğinin ülkemize kazandıracaklarını anlatan Tunç, ülkemizde, parlamenter sistem nedeniyle ortalama her 1,5 yılda bir hükümet değişikliği söz konusu olduğunu ve tek başına iktidarlar dışında geçen yıllarla ülkemiz siyasi ve ekonomik krizlerle çalkalanarak zaman kaybettiğini söyledi. Yılmaz Tunç “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 5 yıllık kesintisiz istikrar, dönemleri gelecek.  Koalisyonlar, hükümet, kurulamama krizleri tarihe karışacak. Parlamenter sistemin ülkemize maliyetini burada yeniden tekrar etmeye gerek yok. Tek başına iktidarlar dışında, siyasi krizlerle, ekonomik krizlerle, güvenlik sorunları ile vesayetçi anlayışlarla ve darbelerle anılan bu sistem ile en büyük ekonomik darbeyi esnaflarımız yaşadı” dedi.

“SÖZ DE MİLLETİN, KARARDA MİLLETİN OLACAK”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiren anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için çok önemli değişiklikler olduğunu belirten Tunç, “Bu değişikliklerle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasamızdan siliyoruz.  Anayasamız daha demokratik hale geliyor. Bu sistem ile söz daima milletin olacak. Milletin iradesine darbe vurulamayacak. Cumhuriyetimiz daha da güçleniyor” şeklinde konuştu.

“YÖNETİM SİSTEMİMİZİ ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTARMAK ZORUNDAYIZ”

Yönetim sistemini çift başlılıktan kurtarmak istediklerini ifade eden Yılmaz Tunç, “Yapılmak istenen yürütmede çift başlılık ortadan kaldırılmaktadır. Anayasamıza göre yürütme çift başlı, bir tarafta halkın seçtiği cumhurbaşkanı, diğer tarafta yine halkın seçtiği başbakan. Şu anda uyum sorunu yok. Ancak bunun ilanihaye böyle devam etme garantisinin olduğunu kimse söyleyemez. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda ülkemizin çözümü mümkün olmayan siyasi krizlerle karşı karşıya kalmaması için yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtarmak neden rejim değişikliği olsun?  Aksine rejimi daha da tahkim eden, güçlendiren bir değişikliktir” ifadelerimde bulundu.   

“DİKTA İDDİALARI ABDESTLE İŞTİGAL”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin tek adam rejimine ve diktaya yol açacağı eleştirileri tamamen yalan olduğunu bir kez daha vurgulayan Tunç, “Teklifin maddelerine bakıldığında, şu anda vatana ihanet dışında soruşturulamayan bir cumhurbaşkanı vardır. Bu değişiklikle TBMM, cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanları görevleri ile ilgili soruşturabilecektir. Milletvekilleri, yürütmeyi, meclis araştırması, genel görüşme ve soru önergeleri ile denetleyebilecektir. Kanunları yapmak, bütçeyi onaylamak Meclisin yetkilerindendir. Yasamayı güçlendiren, yürütmeyi yasamanın denetimine tabi tutan bir anayasa değişikliğinin dikta rejimine yola açacağını iddia etmek abesle iştigaldir” açıklamasında bulundu.