Tunç 'Yaşlılarımıza sahip çıktık'

Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, AK Parti'nin 2002 yılından bu yana yaşlılara sahip çıktığını ifade ederek 65 yaş üstü aylığını 28 katına çıkardıklarını söyledi.

Tunç 'Yaşlılarımıza sahip çıktık'

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, yaşlılar haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Tunç mesajında, AK Parti’nin, bütün politikalarının merkezine insanı koyduğunu, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla sosyal politikalara önem verdiğini, toplumun güçsüz kesimlerine ve yardıma muhtaç insanlarımıza her zaman şefkat elini uzattığını söyledi.  Milletvekili Tunç mesajında şunları kaydetti:

 “Yaşlılarımız, geçmişle bu günümüz arasında köprü kuran, yılların tecrübesini geleceğe aktaran en değerli varlıklarımızdır. Allah ömür verdiği takdirde her insan zamanın geçmesiyle bir gün yaşlanacaktır. Yaşlanmadan önce gençliğin kıymetini bilmek gerekir.  Gençliğimizde yaşlılarımıza gereken ihtimamı ve sevgiyi göstermeliyiz ki yaşlandığımızda da aynı ihtimam ve sevgi bizlere gösterilsin.

AK Parti olarak insanı merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla yaşlılarımıza yük değil servetimiz olarak bakmakta; onların geçimlerini karşılamalarını, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini amaçlamaktayız. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içinde, erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte; onlara hürmet ve itibar etmeyi inancımızın ve geleneğimizin temel bir unsuru olarak görmekteyiz.

“65 yaş üstü aylığını 28 katına çıkardık”

Sosyal devlet anlayışıyla AK Parti hükümetleri olarak iktidara geldiği 2002 yılından buyana sosyal devletin gereğini yaparak yaşlılarımıza sahip çıkmıştır. Yaşlılarımıza destek bizden. 65 yaş üstü aylığını 28 katına çıkardık. 65 Yaşını doldurmuş muhtaç, kimsesiz ve güçsüz vatandaşlarımıza aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. Bu düzenleme ile imkânları yetersiz ve bakacak kimsesi olmayan yaşlılarımıza aylık bağladık. Yapılan değişiklik sayesinde yaşlı vatandaşlarımız, çocuklarıyla birlikte ikamet etse bile söz konusu aylıktan faydalanmalarını sağladık. Yaşlılarımıza evde bakım hizmeti ile bakacak kimsesi olmayan ya da yakınları tarafından bakılmayan yaşlılarımız sosyal devletin sıcaklığını hissetmiş, evde bakım ücretleri, ayni ve nakdi yardımlar sağlanmış, doktor ve sağlık hizmetleri hasta ve yaşlılarımızın ayağına götürülmüştür. Bu hizmetler AK Parti iktidarında artarak devam edecek, yaşlılarımızın huzur ve mutluluğu adına, yapılması gereken ne varsa yapılacak, yaşlılarımız kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeyecektir.

Yaşlılar Haftası; hem yaşlılarımızın hayatımızdaki yerini ve saygınlığını yeni nesillere aktarmamıza, hem de yaşlılarımızın sorunlarının gündemde biraz daha öne çıkmasına vesile olmaktadır. Yılın her günü büyüklerimizi hatırlamak ve onlara bunu hissettirmek hem insanlık hem de mensubu olduğumuz medeniyetin bir gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle büyüklerimizin ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”