Tunç yabancı yatırımlara yer gösterdi

Bartın'da hafta sonu bir dizi programlara katılan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yurt dışından Bartın'a davet ettiği yabancı yatırımlara fabrika kurabilecekleri yer gösterdi. Tunç ayrıca Bartın ve Amasra'da esnaf ve vatandaşları da ziyaret etti.

Tunç yabancı yatırımlara yer gösterdi

Hafta sonunu Bartın’da geçiren TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bir dizi programlara katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da eşlik ettiği ziyaretlerde Milletvekili Tunç, yurt dışından Bartın’a davet ettiği yabancı yatırımlara fabrika kurabilecekleri yer gösterdi. Yatırımcılara Bartın’ın yatırım avantajlarını anlattı. Güçlendirme ve büyük onarım çalışmaları devam eden Bartın Lisesini de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yılmaz Tunç,

“Bartın Lisesi’ni yeni yüzü ile eğitim-öğretime hazırlıyoruz. Güçlendirme ve büyük onarım kapsamında tamamı yenilenen Bartın Lisesi, derslik binalarının yanısıra, çevre düzenlemesi ve spor sahası ile de çok daha kaliteli hizmet verecek. Çalışmaları yerinde inceledik” dedi.

Nikah şahitliği yaptı

Bartın şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde de bulunan Tunç, esnafla sohbet edip hayırlı işler dilemeyi ihmal etmedi. Çevik ve Akbaş Ailelerinin evlatları Şule ile Yücel’in nikah törenine de katılan Yılmaz Tunç çiftin nikah şahitliğini de yaptı. Tarım Kredi Kooperatifleri Marketinin açılışını da gerçekleştiren Tunç, Hürriyet Mahallesinde TOKİ Konutlarında ikamet eden vatandaşlarla da sohbet ederek onların talep ve önerilerini diledi. Tunç ayrıca Bartın programı kapsamında   yapımı tamamlanarak önümüzdeki günlerde üretime başlayacak olan Dönmez Kereste ve Ahşap Ürünleri Fabrikasını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Amasra esnafı ve halkıyla sohbet etti

Yılmaz Tunç, Amasra İlçesinde de ziyaretlerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan 3000 yıllık tarihin izlerini günümüze aktaran Amasra Müzesini ziyaret eden Tunç, müzeyle ilgili bilgiler aldı.  İlçe esnafını ziyaret etmeyi de ihmal etmeyen Tunç esnafa hayırlı işler dilerken hafta sonu güzel havayı fırsat bilen vatandaşlarla da teker teker selamlaşarak sohbet etti.

Beton bloklar denize indiriliyor

Yılmaz Tunç, Amasra ziyaretinde Amasra Limanı Mendirek inşaatındaki çalışmaları da yerinde inceledi.  Şantiye şefi İnşaat Mühendisi Veysi Kavak’tan çalışmalar hakkında bilgi alan tunç, “39 milyon proje maliyetli Amasra Limanı Mendirek Limanı inşaatında her biri 22 ton ağırlığında 13 bin 800 Adet beton blokların denize indirilmesine devam ediliyor” dedi.