Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ramazan Bayramında il, ilçe ve beldeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve bayramlaştı.

Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ramazan Bayramında il, ilçe ve beldeleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi ve bayramlaştı.  Tunç ve Kalaycı, ziyaretlerine bayram namazının hemen ardından başlayarak; Bartın Merkez, İlçe, Beldelerde vatandaşlarla bayramlaştı. Milletvekili Tunç ve Başkan Kalaycı, ilk olarak Bartın Valiliğinin bayramlaşma programına katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, kontrol noktaları, 112 Acil Çağrı Merkezi, Huzurevi, Bartın Şehitliği, Şehit Cem Kanbur Ağız ve Diş Hastanesi, İl Jandarma Komutanlığı ile Garnizon Komutanlığı, Bartın Belediyesi İtfaiye personelini ziyaret eden Tunç ve Kalaycı daha sonra teşkilatla bayramlaştı.

Kalaycı: “Dargınlık ve küskünlüklere de son verelim”

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, teşkilat mensuplarının bayramlarını kutladı. Bayramların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu vurgulayan Başkan Kalaycı, “Köklerimizde yer alan İslam’ın eşsiz güzelliği ile birleşen insani duygularımızı bu bayramda coşkulu şekilde yaşayalım. Sevginin, kardeşlik duygularının en üst seviyeye çıktığı bu anlamlı günlerde dargınlık ve küskünlüklere de son verelim. Sevgi, saygı ve hoşgörülü bir şekilde bu bayramı idrak edelim. Bizi güçlü kılan birbirimize olan bağlılığımız, sarsılmaz bütünlüğümüz bu bayramda da örnek teşkil etsin. Bu eşsiz güzellikleri sürekli hale getirip gücümüze güç katalım” dedi.

Tunç: “Büyük organizasyonlara imza attık”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu bayram tabii iki yıldır böyle bu şekilde bayramlaşmaları yapamıyorduk. Uzun bir aradan sonra sizlerle bir araya geldik. Salgın nedeniyle iftar programları da yapamıyorduk. Ama bu ramazanda bütün teşkilatlarla birlikte Türkiye genelinde AK Partimiz çok büyük organizasyonlara imza attı. Bartın'ımızda da gerek il ana kademe teşkilatımız, ilçelerimiz, gerekse gençlik kollarımız, gençlerle yaptığı iftar ve sağlık programları, gerekse kadın kollarımızın faaliyetleri ilçelerde ve beldelerde belediye başkanlarımızın iftar programlarıyla Bartın'ımızda da çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik Ankara, Bartın arası mekik de okuduk. Hem meclis çalışmaları hem de onların iftar programlarına katılmaya çalıştık. Gerçekten halkımızın o programlara iştiraki katılımı bizleri gerçekten sevindirdi. Çünkü insanların birlik ve beraberliğe olan özlemini o iftar programlarında gördük.

“Terörle mücadeleye devam”

Cenabı Allah bu tür salgınlardan ülkemizi, bütün dünyayı, bütün insanlığı korusun. Hep böyle bir arada maskesiz sağlıklı günlerde nice ramazanı şerifleri nice bayramları hep birlikte geçirmeyi nasip eylesin. Tabii bayramı bir taraftan biz idrak ederken, bir taraftan da ülkemiz terörle mücadele ediyor. Şu anda Pençe Kilit operasyonu devam ediyor. Teröre göz açtırmamak için. Özellikle teröristlerin yaz hazırlığı yaptığı şu dönemde onları inlerinde vurarak onlara göz açtırmamak için askerimiz, kahraman Mehmetçiğimiz sınır boylarında, sınır ötesinde terörle mücadele ediyor. Yine Eren operasyonları devam ediyor, yurt içinde. Yurt dışında Pençe Kilit operasyonu. Ve bu operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getiriliyor. Ama tabii bu mücadelede şehitler de veriyoruz. Bugün yine defnedilen şehitlerimiz var. Dün defnedilmişti. Ben buradan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Biz bu huzurlu bir şekilde Ramazan-ı Şerif'i geçirmişsek ve bayrama erişmişsek bu Bugün de bir arada birlik, beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'nı kutlayabiliyorsak, işte onlar sayesinde o şehitlerimiz vatanı bekleyenler, o kahramanlarımız sayesinde. O nedenle onlara minnet borçluyuz. Onların ailelerine minnet borçluyuz. Onların emanetlerine sahip çıkabilmek önemli olan. Onların emanetlerine sahip çıkabilmek için de gereğini yapmalıyız. AK Parti olarak gereğini yapıyoruz.

“Terörle mücadele taviz yok”

AK Parti olarak terörle mücadeleden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Terör terörün sadece PKK'sı değil, terörün her türlüsüyle mücadele eden bir ülke konumundayız. Terörün nerelerden destek bulduğunu artık herkes biliyor. Milletimiz biliyor. Dış destekleri hangi ülkeler, hangi terör örgütlerini destekliyor? Hepsi artık açık seçik. Zaten onlar da gizlemiyorlar. O terörün uzantısına destek veren, terörün siyasi uzantısına destek veren ülkeler, onların ülkemizdeki taşeronları, maşaları hepsi artık deşifre olmuş durumda. Yani bunu en ücra köydeki vatandaşımıza sorduğunuzda bu terörü kimler destekliyor? Türkiye'nin üzerinde kimler kirli tuzak kuruyor? Kimler oyunlar kuruyor ve bu tuzaklara karşı da hangi tedbirleri almak gerekir? Bu tuzakları nasıl bozmak gerekir? Artık Türkiye insanı milletimiz her bir ferdi bunu görmüş durumda. Bu mücadele topyekun olması gerekir. Sadece AK Parti'nin iktidar partisinin ya da Cumhur İttifakı'nın ortakları olan partilerin sorumluluğu değil. Bu aslında muhalefetinde sorumluluğu yani terörle mücadele birlik ve beraberliğimiz, ülkemizin bütünlüğü, muhalefetin de hepimiz bir gemideyiz. Dolayısıyla destek çıkmaları gerekir ama maalesef yıllardır bunu göremedik. Hatta terörü şımartan, terörün tuttuğu maşalarla iş birliği yapanlar da var.

“Gezi olayları bir terör faaliyetidir”

 Biz bunu söylediğimiz zaman siz bizi niye terörle eşleştiriyorsunuz diyorlar. Biz eşleştirmiyoruz. Burada birlik ve beraberlik noktasında el birliği yapmamız lazım. Gezi olayları bir terör faaliyetidir. Gezi olaylarıyla ilgili mahkeme bir karar vermiştir. O mahkeme kararını elbette ki eleştirebilirsiniz. Ama o eleştiriyi yaparken o eleştiriyi yaparken Türk yargısına saldıracak şekilde eğer o kararı verenler hakkında hakarete varacak şekilde beyanlarda bulunur. Ve o yargı kararı üzerinden Cumhurbaşkanımıza hakaret ederseniz sen de yargılanacaksınız derseniz bu millet size gereken cevabı yeri ve zamanı geldiğinde vermeyi bilir. Bugüne kadar nasıl vermişse verir. E dışarıdan başka ülkeler yani böyle bir karar veriliyor. Yani bizim kendi yargımız bağımsız. Size ne oluyor? Senin vatandaşınla ilgili bir karar verilmedi. Senin vatandaşın değil Türk vatandaşı. Yani sen niye dert ediniyorsun? PKK'nın, FETÖ'nün terör faaliyetlerini dert edinmiyorsun da o verilen mahkeme kararını niye dert ediniyorsun? Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, büyümesini istemeyenler Türkiye'nin bölgesinde güç olmasını istemeyenler, çünkü Türkiye büyük güç olduğunda, bölgede uygulamak istedikleri planlar maalesef bozuluyor. İşte neydi o plan, en büyük plan? Suriye'yi parçalayıp bölüp Suriye'nin kuzeyinde bir uydu devlet. PKK, PYD terör devletini kurdurmaktı. Kurdurup oradaki enerjiye hakim olmaktı. Ama Türkiye Cumhurbaşkanımız dedi ki “size burada terör devleti kurdurtmayacağız” dedik. Ve ondan sonra zaten işte Gezi olaylarıyla on yedi yirmi beş Aralık yargı darbesi girişimiyle sonunda 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık.

“Hükümeti devirmeye çalıştılar”

 Gezi olayları Türkiye'de ekonominin en parlak olduğu bir dönemde çıkarıldı. Enflasyonun yüzde beşe düştüğü, halkın artık alım gücünün çok daha rahatladığı bir dönemde iki ağacı bahane ederek, mesele iki ağaç değildi. Zaten bunu onlar kendileri söylemişti. Meselemiz iki ağaç değil. Sen daha anlamadın mı? Evet. Demişlerdi. Tabii sokakta hükümeti devirme çabası sonuçsuz kalınca bu sefer masa başında. 17/25 Aralık emniyet yargı darbesiyle bunu denemeye kalkıştılar. Orada da başarılı olamayınca terör olaylarını azdırdılar. Ülkenin değişik yerlerinde patlamalar. Orada da başarılı olamayınca 15 Temmuz darbe girişiminde bulundular. Bunların hepsi dış destekli. Türkiye'nin büyük devleti olmasını istemeyen küresel güçlerin taşeronları vasıtasıyla ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışıldı ama bütün bu oyunları milletimizin desteğiyle aşmayı başardık. Milletimiz oynanan oyunları gördü. Onlarla iş birliği içerisinde olan siyasetçileri de gördük. Şu anda fotoğrafı net bir şekilde çekmiş durumda vatandaşımız. Şimdi işte ittifaklar altılı masa. Yani bu altılı masa zaten şu anda masaların ayakları çatladı. En son seçim kanunu çıkardık. Seçim kanunu tabii temsilde adaleti sağlayan bir seçim kanunu. Herkes aldığı oy kadar milletvekili çıkaracak diyoruz değil mi? Buna kim itiraz edebilir? Hayır diyor ya aldığımız oy kadar bu haksızlık diyor. Yani “bir başka partilerin oyları da bize eklensin de biz de vekil çıkaralım” diyor. Böyle bir şey olabilir mi? İşte bunu çıkardık.

“Enflasyon dünyayı etkisi altına aldı”

İşte baraj konusu çözüldü. Bu seçim kanunu tabii anayasa mahkemesine gittiler. Neresi anayasaya aykırı? Anayasa Mahkemesine başvurdular. Oradaki kararı da hep beraber göreceğiz. 2023’e 1 yıllık bir zamanımız var. Tabii küresel enflasyon bütün dünyayı etkiliyor. Bizim ülkemizi de etkiliyor. Ama eğer AK Parti iktidarı iş başında olmasaydı Türkiye şu pandeminin altında ezilip giderdi. AK Parti'nin oluşturduğu sağlık sistemi olmasaydı hastanelerimiz tıkanırdı. İtalya'da kamyonlarla cenazeler taşınmıştı. Allah'a şükür cumhurbaşkanımızın sağlığa iktidara geldiğimizden beri verdiği önem var. Sağlık altyapısını oluşturması, pandemi döneminde bile o biner yataklı hastaneleri açmış olması. O zaman hatırlayın ya pandemi kırk beş günde hastane mi biter? Dalga geçmişlerdi. Hatta pandemi bitti hastane mi yapıyorsunuz? demişlerdi. Pandemi iki sene sürdü. Hastane iki yıl hizmet veriyor. Yani eğer AK Parti iktidarda olmasaydı bakın 2001’de pandemi krizimi vardı, küresel kriz mi vardı? Ama 20 tane banka batmıştı. Şimdi bu dünyadaki fiyat artışları talebin yükselmesi, o talebin yükselmesi nedeniyle bizim de ihracatımız arttı. Mal satmaya başladık. Talep yükselince tabii ki dünyada bir enflasyon artışı oldu.

“Enflasyona vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz”

 Ama şunu söylüyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Dün de ifade etti. Küresel enflasyona vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. “Enflasyondaki artış oranında maaşlara da zam getireceğiz” diyor. İnşallah temmuzda emekli maaşlarında bir artış olacak. Sonrasında diğer hepsi düşünülen şeyler. Mecliste kanun çıkarttık. Tarım desteği var içinde. İşverene destek var. Sosyal güvenlikle ilgili maddeler var. Yani her bir torba kanunu o torba kanun diye her bir madde vatandaşımızın cebine yansıyacak düzenlemeler. İnşallah şu yaz döneminde ve sonrasına doğru bu küresel enflasyonun etkileri de ortadan kalkacak. Milletimiz inşallah 2023’te Türkiye'nin daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini sağlayacak. Doğalgazımız Karadeniz'den inşallah 2023’ün başında ana sisteme verilecek. Hemen yanı başımızda Filyos. Filyos Endüstri bölgesinden orada doğalgaz işleme tesislerine giden varsa şöyle isterseniz bir gidin yani Cumhurbaşkanımız doğal gazla ilgili açıklama yaptığında  “İşte yine millete gaz veriyor” şeklinde dalga geçen bir muhalefet anlayışını gördük.

“Gittikleri zaman utanırlar mı?”

Bir görseler oradaki çalışmaları. O devasa yatırımları bir görseler, o taşınan denizin altına döşenecek borular döşenmeye de başladı. Denizin altına iş makinaları iki bin metre aşağıya iniyor. Ve denizin altına boru döşeniyor. Şu anda epey bir ilerledi. İş makinesinin içinde insan yok, robot bu. Yukarıdan bilgisayarla kumanda ediliyor. Ve döşeyerek geliyor. Enerjide dışa bağımlılık sona erecek Bizim en büyük açığımız enerjiydi. Enerjideki bağımsızlığımızı sağlayacak önemli unsurlardan bir tanesi doğalgaz. Yine nükleer santralde 2023’te devreye girecek inşallah. Akaryakıt, doğalgaz, bunların hepsi tabii dışa bağımlı olduğumuz için dışarıdaki fiyat yükselmelerinden etkileniyoruz. Ama kendi mülkümüz kendi öz malımız, vatandaşımızın cebine daha ucuz yansıyacak inşallah. Bunları hep beraber göreceğiz. Büyük yatırımlardan hız kesmedik pandemiye rağmen. Dünyanın 10 büyük projesinden 6 tanesi Türkiye'de inşa edilmeye devam ediyoruz. Köprüleriydi, tünelleriydi, hızlı trenleriydi. Şu Bartın'ımızda 11 milyarlık kamu yatırımı. İşte Kurucaşile’ye doğru gittiğinizde insan gurur duyuyor. Amasra'ya indiğinizde limanıyla, tüneliyle Ulus tarafına doğru gittiğinizde barajlarıyla, Kozcağız’a gidiyorsunuz. Barajlarıyla. İşte Bartın'dan geçiyorsunuz, 400 yataklı şehir hastanesi, devasa yurtlarıyla Bartın'ımıza on bir milyarlık kamu yatırımı kazandırdık. Şimdi 10 milyarlık devam eden var. İnşallah bunları da kısa sürede tamamlayarak ilimizi de daha güçlü bir noktaya gayreti içerisinde olacağız. Teşkilatlarımız çok aktif durumda. Yani il başkanımız başta olmak üzere, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız gerçekten Bartın'a yakışır, güzel çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Ben her birine buradan başkanımız başta olmak üzere katkısı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Tekrar bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramın milletimiz için, İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık içerisinde, huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum inşallah. Sağlık için de ailece tekrar bayramınız mübarek olsun.”

İlçe ve beldelerde bayram ziyaretleri

Milletvekili Tunç ve Kalaycı, ilçe ve beldelerde de bayram ziyaretleri yaptı. Bu kapsamda ilk olarak Kozcağız’a geçen Tunç ve Kalaycı, Kozcağız ile belde teşkilatıyla bayramlaştıktan sonra Hasankadı Beldesinde bayram ziyaretleri gerçekleştirerek, Hasankadı esnafının ve vatandaşların bayramını kutladı. Milletvekili Tunç ve Kalaycı Kumluca Beldesinde bayram ziyaretlerinde bulunarak, belde teşkilatı ve Kumlucalı hemşehrileriyle bayramlaştı. Buradan Abdipaşa Beldesine geçen Milletvekili Tunç ve Kalaycı, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Belediye Meclisi Üyeleri ve belde teşkilatı ile bayramlaşma programında buluştu. Tunç ve Kalaycı ardından belde sakinlerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Tunç ve Kalaycı daha sonra Ulus’a geçerek Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile birlikte teşkilatlarla ve Ulus sakinleri ile bayramlaştı. Milletvekili Tunç ve Kalaycı, Kurucaşile ve Amasra ilçelerinde de bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.

Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi
Tunç ve Kalaycı'dan yoğun bayram mesaisi