Tunç: 'Teşekkürler Bartın'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ikinci doz aşılamaya göre yenilenen Türkiye Aşı Haritasında yüzde 75,2 aşılama oranıyla mavi renkte yer alan Bartın'a teşekkür etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bartın ve Giresun'da ikinci doz aşılama oranının yüzde 75'in üzerine çıktığını ifade ederek her iki ilinde haritada renginin mavi olduğunu ve mavi il sayısının 13'e yükseldiğini açıklamıştı.

Tunç: 'Teşekkürler Bartın'

Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci doz aşılamaya göre yenilenen Türkiye Aşı Haritasında mavi il sayısı 13’e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bartın ve Giresun’da ikinci doz aşılama oranının yüzde 75’in üzerine çıktığını ifade ederek her iki ilinde haritada renginin mavi olduğunu açıklamıştı. Bakan Koca paylaşımında “Kovid-19'a karşı ikinci doz aşı oranımız Bartın ve Giresun'da da yüzde 75'in üzerine çıktı. Böylece mavi il sayımız 13'e ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım” ifadelerinde bulunmuştu.

Tunç: “Teşekkürler Bartın!”

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da sosyal medyada hesabından Bartın’daki sağlık çalışanlarına ve Bartın halkına aşılamadaki özveri ve duyarlılığı için teşekkür etti. Milletvekili Tunç, “Teşekkürler Bartın! İkinci doz aşılamada %75’in üzerine çıkarak mavi il kategorisine yükseldik. Aşılama konusundaki duyarlılıkları için tüm hemşehrilerime ve emektar sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkemizde ikinci doz aşılama yüzde 70,98 oranında

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan aşı haritasında şuanda Bartın, Amasya, Ordu, Giresun, Osmaniye, Burdur, Muğla, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli mavi renkte bulunuyor. Haritadaki son verilere göre; Ülkemizde ikinci doz aşılama yüzde 70,98 oranında. Birinci doz aşılama ise yüzde 86.45 oranında. Birinci, ikinci ve üçüncü  doz aşılama toplamı 108 milyon 734 bin 111’ken 1. Doz uygulanan aşı 53 milyon 658 bin 331, 2. Doz uygulanan aşı 44 milyon 59 bin 772, üçüncü doz uygulanan aşı ise 10 milyon 280 bin 158.