TUNÇ'TAN CHP'YE ŞİVEYLE JET PANKART CEVABI

CHP İl Başkanlığınca parti binasına bu kez Bartın şivesiyle asılan 'Aaa gadunum 128'i ney yaptıy neyere goduy' yazılı afişe TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan yine Bartın şivesiyle cevap geldi. Bu pankarttın CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmeyeceğini savunan Tunç, 'Aaa gadunum! Tabelanızın üzerine astığınız bu pankart CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmez. 128 Milyar Doların cevabı verildi, kendi milletvekiliniz İlhan Kesici dahi verdi. Sen duymadıy mı?' dedi.

TUNÇ'TAN CHP'YE ŞİVEYLE JET PANKART CEVABI

“Cevabı verildi, sen duymadıy mı?

Geçtiğimiz haftalarda CHP Bartın İl Başkanlığı Binasına “128 milyar dolar nerede?” yazılı afiş asılmış ancak 24 saat geçmeden söz konusu afiş kaldırılmıştı. Amasra’da billboardlara da aynı afiş asılırken yine bu afişlerde gün geçmeden sökülmüştü. CHP Bartın İl bu kez parti binasına Bartın şivesisiyle  “Aaa gadunum 128’i ney yaptıy neyere goduy” yazılı afiş astı. Afişin asılmasının üstünden 24 saat geçmeden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’tan yine Bartın şivesiyle jet cevap geldi.

“Bu pankart taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmez”

Sosyal medyadan verdiği cevapta bu pankarttın CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmeyeceğini savunan Tunç, “Aaa gadunum! Tabelanızın üzerine astığınız bu pankart CHP örgütlerindeki taciz ve tecavüz skandallarını örtmeye yetmez. 128 Milyar Doların cevabı verildi, kendi milletvekiliniz İlhan Kesici dahi verdi. Sen duymadıy mı?  Kasası tam takır, emeklisine maaş dahi ödeyemeyen, İMF kapılarında el pençe divan duran, hastanelerinde cenazelerin bile senet imzalatılmadan verilmediği bir ülke devraldık, Sonrasında ne mi yaptık, 18 yılda toplam 2,4 trilyon liralık kamu yatırımını hayata geçirerek ülkemizin her köşesini eserlerle donattık. Hayal dahi edilemeyen icraatlara imza attık. Şöööle bi kafay kaldu da şu Bartın'a bi bak, nele nele yapıldı, bunca eserleri görüsüy, görüy de görmezden gelüsüy” dedi.

“19 yıldır hakaret, karalama, yalan siyaseti…”

CHP’nin 19 yıldır hakaret, karalama, yalan siyaseti sayesinde 15 sandıkta yenildiğini kaydeden Yılmaz Tunç “Siz ne yaptınız? Bu ülkenin ekonomisine 100 milyarlarca dolar zarar veren Gezi çapulcularına arka çıktınız. Tencere tava çaldınız. Bu ülkenin istikrarını ve güven ortamını bozmak isteyen terör örgütleri ile kol kola girdiniz. Darbecilere sahip çıktınız.

Türkiye'ye sınıf atlatan dünya projelerinin tamamına karşı çıktınız. Her fırsatta kendi ülkenizi yalan yanlış ithamlarla yurt dışındaki dostlarınıza şikayet ettiniz. Millet sizi de bizi de iyi tanıyor. 19 yıldır hakaret, karalama, yalan siyasetiniz sayesinde 15 sandıkta yenildiniz, böyle devam edin, siz yenilmeye biz ise üretmeye devam edelim” şeklinde konuştu.

Karakaş: “Yeterli bir açıklama hiçbir yerden gelmedi” demişti

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş asılan “Aaa gadunum 128’i ney yaptıy neyere goduy” afişi hakkında “Biz Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe örgütleri olarak yaklaşık 3 haftadan beri 128 milyar doların nerede olduğunu çeşitli pankartlarla sorup öğrenmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yeterli bir açıklama hiçbir yerden gelmedi. Ancak şöyle bir durum var. 83 milyon ülke yaşayanımızın, insanlarımızın yurttaşlarımızın bu paranın nereye gittiğini bilmeye hakkı olduğunu düşünerek 128 milyar doları dile getiriyoruz pankartlarla. Kimi zaman o pankartlara espri katıyoruz. Ülkede 13 milyon 264 bin emekli, dul, yetim için. Aylık geliri bin 192 lira olan 9 milyon 80 bine yakın insanımız için. 10 milyona yakın işsizimiz için. 2 milyona yakın çiftçimiz için. 1 milyon 950 bine yakın esnafımız için. 1 milyona yakın apartman görevlimiz için hasılı tüm yurttaşlarımız için bu sorunun cevabını arıyoruz. 128 milyar doları 83 milyon nüfusumuza bölsek kişi başı 12 bin 336 TL düşüyor. Hane başına 61 bin 680 TL gibi bir para düşüyor. Yurttaşlarımızın hiç birinde böyle bir para yok. Herkes zor günler yaşıyor. Emeklimiz, işsizimiz, kamu çalışanları, sağlık çalışanları her gün hem hastalıkla hem geçim sıkıntısı ile uğraşıyorlar. Bizde onlar adına bu soruyu soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz” açıklamasını yapmıştı.