Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ile Ulus'un Zafer Köyü, Abdipaşa'nın Derecik Mahallesi ve Çubuklu Köyü Gökmenoğlu Mahallesini ziyaret etti.

Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'

 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ile Ulus’un Zafer Köyü, Abdipaşa’nın Derecik Mahallesi ve Çubuklu Köyü Gökmenoğlu Mahallesini ziyaret etti. Ziyaretinde sel nedeniyle hasar gören bölgelerde yapılan çalışmaları inceleyen Milletvekili Tunç, çalışma yapan personellere kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç ve kadın kolları yönetimi, Aşure günü nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlara aşure ikramında da bulundu. Milletvekili Tunç, ziyaretinde ayrıca vatandaşların sorun ve taleplerini de dinledi.

“Rabbim her türlü felaketten korusun”

Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus’un Zafer, Akören Söküler köylerinde meydana gelen sel felaketinde görev alan ve yaraların sarılması için uzun uğraşlar veren kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara da teşekkür etti. Milletvekili Tunç, “Geçmiş olsun Bartın. Rabbim milletimizi ve ülkemizi her türlü felaketten korusun. Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları, STK’lar, vatandaşlarımız, yanımızda olan herkese, yaraların sarılmasında emeği geçen herbir kardeşime çok teşekkür ederim. Biz birlikte güçlüyüz. Birlikte başarıyoruz.” dedi.

“Geceli gündüzlü çalıştılar”

Sosyal Yardımlaşma Vakfı personellerine de emekleri için teşekkürlerini ileten Milletvekili Tunç, “Bartın İlimiz Ulus İlçesi Kumluca Beldesi Zafer Köyü, Akörensökeler ve civar köyler ile Abdipaşa Beldesine bağlı köylerinde aşırı yağış sonucu meydana gelen ani su baskınları ve sel nedeniyle bir çok evi ve işyerini su basmış ayrıca yollarda göçükler meydana gelmiştir. Bir Vatandaşımızın da sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği sel afetinde yaraların bir an önce sarılması için Devletimizin bütün imkanları seferber edilmiştir. Bartın Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Ulus Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Selden zarar gören Afetzedelere afetin yaşandığı ilk günden itibaren Kurucaşile Kaymakamı Sayın Muhammet Güzel koordinesinde Vakıf Müdürü Feridun Güler, Ulus Vakıf Müdürü Uğur Ünal ve Vakıf Personelleri ile beraber bölgeye Bartın Valiliği Ayni Bağış Deposundan mesai mefhumu gözetmeksizin gıda kolisi, su, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, tüp ve un yardımları ivedi şekilde ulaştırılmıştır.” diye konuştu.

“Çalışmalar tam gaz devam ediyor”

Çalışmalarla ilgili bilgilere de veren Milletvekili Tunç, “Selin izlerini silmeye devam ediyoruz. Kozcağız-Kumluca yolu üzerinde yıkılan Boğazköy Köprüsü inşa edilinceye kadar ırmaktan geçişi sağlayacak menfez çalışmaları tamamlandı. Kalıcı Köprü yapım süreci devam ediyor. Yine Selde yıkılan Kavlakdibi Köprüsü’nün yenisi yapılıncaya kadar Karayolumuz geçici de olsa trafiğe açıldı. Meydana gelen sel felaketinin ardından yürüttüğümüz programlı çalışmalar sayesinde bölgemizde yaraları sarıyoruz. Bunun yanında selde zarar gören Zafer Köyü İlkokulu’nun temizlik çalışmaları da tamamlandı. Eksiklikler giderilerek okulumuz eğitim-öğretime hazır hale getirildi.” şeklinde konuştu.

Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'
Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'
Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'
Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'
Tunç 'Selin izlerini silmeye devam ediyoruz'