Tunç, Öğretmenler gününü kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tunç, Öğretmenler gününü kutladı

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tunç, mesajında; “ Öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde görevlerini yapıyorlar, bu üstün gayret ve fedakarlık için öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.” Dedi. Milletvekili Yılmaz Tunç, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajında şunları söyledi: “24 Kasım, Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği ve Öğretmenlerimize armağan edilen anlamlı bir gün.  Böyle anlamlı bir günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" özdeyişiyle, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiş, geleceğimizin mimarlarının öğretmenler olduğunu vurgulamıştır.  Bir ülkenin gelişmesi, çağdaş ülkeler seviyesinin üzerine çıkması, gelecek nesillerin emin ellerde yetişmesine bağlıdır.  Öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde görevlerini yapıyorlar, bu üstün gayret ve fedakarlık için öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" deyin Hz. Ali'nin bu anlamlı sözü Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını net bir şekilde ortaya koymaktadır. 

Meslekler arasında hiçbir meslek için bu derece mana ifade eden bir söz bugüne kadar söylenmemiştir. Öğretmenlerimiz bu manevi yükün ağırlığını hissederek ülkemizi aydınlık yarınlara hazırlamaktadırlar. Bir öğretmen çocuğu olmaktan her zaman gurur duyan birisi olarak, Öğretmen Lisesinde okuduğum yıllarda, öğretmenlerimizin bizlere öğrettiği Öğretmen Marşındaki “Candan açtık cehle karşı bir savaş, Ey bu yolda ant içen genç arkadaş! Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş; Durma durma koş." Sözleri hala kulaklarımda çınlamaktadır. Cehaleti yenmek için, Hak'kı ve doğruyu öğretmek için hiç durmadan koşan öğretmenlerimizin üzerimizdeki haklarını ödeyebilmek çok zordur.

Öğretmenlik mesleğinin maddi karşılığı hiçbir zaman ödenemez, Öğretmenlerimiz için ne yapılsa azdır, bu anlayış içerisinde hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız öğretmenlerimizin en iyi şartlarda görevlerini yapabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ahirete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, Emekli öğretmenlerimize, sağlık ve huzur dolu uzun ömürler diliyor, görev yapan tüm öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlık içerisinde, başarılarla dolu bir meslek hayatı temenni ediyorum.