Tunç, Hemşireler Gününü kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında hemşireliğin insan ve toplum sağlığının korunması açısından kutsal bir meslek olduğunu belirterek 'Virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu günlerde verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek için omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisinde olan tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs dünya hemşireler gününü tebrik ediyorum' dedi.

Tunç, Hemşireler Gününü kutladı

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi:

 "Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, kalite güvencesiyle yerine getiren kutsal bir meslektir. Her türlü sağlık hizmetinin dengeli, ulaşılabilir, sürekli, kaliteli ve en üst düzeyde verilebilmesi bir ekip çalışması ile mümkündür. Hemşireler bu ekibin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarından biridir. Bütün hemşirelerimiz; hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmek için omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisindedir.

“Gerekli desteği her zaman vereceğiz”

Ülkemizde hemşire kadrolarının ve niteliğinin artırılması hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almıştır. Hükümetimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının daha iyi çalışma ve hayat şartlarına ulaşması için gerekli desteği her zaman verecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle koronavirüs salgınına karşı mücadelede fedakarlıklarıyla insanlara umut olan tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftasını ve 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir meslek hayatı diliyorum."