Tunç, esnaf ziyaretlerine devam ediyor

'Darbeci ruhun izlerini anayasamızdan siliyoruz'

Tunç, esnaf ziyaretlerine devam ediyor

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileğinde bulunan Tunç, yapılacak anayasa değişikliğiyle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasan sildiklerini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileğinde bulunan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Sistemini ve anayasa değişikliğini anlattı. Esnaf ziyaretlerinde  İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Cahit Kemik ve İlker Camcı da yer aldı.  Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren Anayasa değişikliğinin ülkemizin geleceği için çok önemli değişiklikler olduğunu belirten Tunç, “Bu değişikliklerle darbeci ruhun, vesayetçi anlayışın izlerini anayasamızdan siliyoruz, Anayasamız daha demokratik hale geliyor, Cumhuriyetimiz daha da güçleniyor, bu değişiklikle meclis daha da güçlü olacak, koalisyonlar tarihe karışacak, istikrar sürekli, kalkınma hızlı olacak” dedi.

“SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN”

Referandum ile millete gittiklerini kaydeden Tunç,  “Bu anlamda da MHP ile AK Parti uzlaştı ve Meclisten geçirdik. Şimdi yetki millette. Millete şunu soruyoruz. Hükümet kurma görevini yetkisini kendi uhdene almak istiyor musun? İstemiyor musun? Yoksa eskisi gibi böyle dolaylı yoldan milletvekilleri arasından bir hükümet çıksın bir buçuk yıl gitsin gitmesin koalisyon tartışmaları ekonomik krizler siyasi krizler. Yine Türkiye zaman mı kaybetsin yoksa seçtiğimiz zaman beş yıl görev yapabilecek kesintisiz icraat yapacak kalkınmayı daha da hızlandıracak bir yönetim modeline mi geçelim bunu oylamasını yapacağız. İnşallah evet denildiğinde Türkiye’nin 2023 hedefleri lider ülke olma yolundaki hızlı adımlar inşallah daha da ivme kazanacak” şeklinde konuştu.

Esnaflar ise Yılmaz Tunç’a ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini belirterek, Bartın’a yapılan yatırımlar için de teşekkür etti.