Tunç 'Ekonomik destek paketi 200 milyara ulaştı'

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi vb. tedbirler kapsamında atılan adımların toplamı 200 Milyara ulaştığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Koronavirüsle mücadelede sağlık alanında dünyanın en başarılı ülkesi olarak kayıtlara geçerken, bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşları da desteklediklerini söyledi.

Tunç 'Ekonomik destek paketi 200 milyara ulaştı'

“4,4 milyon aileye nakdi destek”

Milletvekili Tunç, Covid-19 salgın hastalıkla mücadele kapsamında devreye alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi desteğinin toplam 200 milyara ulaştığını ifade ederek; 4,4 milyon aileye bin liralık nakdi destek yardımında bulunduğunu, ayrıca destek kapsamına girmeyen ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlara da 1000 lira nakdi yardımın 3.faz yardım desteği kapsamında yapılacağını, bu kapsamda e-Devlet üzerinden başvuruların devam ettiğini açıkladı.

“Esnafımıza finansman desteği”

Temel İhtiyaç Desteği kapsamında şu ana kadar 4 milyon 440 bin vatandaşa 25 milyar 374 milyon lira kaynak sunulduğunu belirten Milletvekili Tunç, “Esnaf Destek Paketi ve Paraf Kart ile beraber, esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplam 18 milyar 695 milyon liraya ulaştı” dedi.Tunç, İşletmelere sunulan KGF kefaletli İşe Devam Desteğinde neticesinde başvuran 132 bin 586 firmaya 114 milyar 79 milyon TL finansman tahsis edildiğini bunun yüzde 97’sinin KOBİ’lerin oluşturduğunu söyledi.

“Vergiler ve pirim ödemeleri ertelendi”

2 Milyondan fazla mükellefin muhtasar, KDV ve pirim ödemelerini 6 ay ertelendiğini ifade eden Yılmaz Tunç, 554 bin 458 firma ve 941 bin 137 kişinin kredi ödemeleri asgari 3 ay ertelenerek finansman desteği sağlandığını açıkladı.

“Çiftçimizin 6 milyar TL’lik kredisi ertelendi”

Çiftçilerin Mayıs ve Haziran aylarında vadesi gelecek olan yaklaşık 6 milyar TL’lik kredi borcunun ertelendiğini ifade eden  Tunç ayrıca gençlere yönelik olan 1 Milyon Yazılımcı Projesi kapsamında gençlere Online Eğitime Yazılımcı olma imkanı sağlandığını söyledi