Tunç, Çanakkale Zaferinin 105. Yılını kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Çanakkale Zaferinin 105. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tunç mesajında, Çanakkale Zaferinin, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Tunç, Çanakkale Zaferinin 105. Yılını kutladı

Milletvekili Yılmaz Tunç mesajında şunları söyledi;

"Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferimiz tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahip olan Çanakkale Zaferiyle Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olamayacağını bütün dünya görmüştür. "Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer." Diyen İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitlerine" adlı eserinde en güzel ifadesini bulan bu kahramanlık destanı sonsuza kadar bu Milletinin ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Asırlar önce Çanakkale cephesinde yedi düvele karşı vatanımızı nasıl koruduysak 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de aynı ruhla ve bilinçle vatanımızı canımız ve kanımız pahasına nasıl savunduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. Bugünde güney sınırımız Suriye sınırlarımızdaki tehlikelere karşı haklı mücadelemiz devam etmektedir. Çanakkale’de olduğu gibi İstiklal ve istikbalimiz için ülkemizin milli güvenliği için “Fırat Kalkanı”, “Barış Pınarı”, “Zeytin Dalı” harekatı gerçekleştirmiş ve son olarak da “Bahar Kalkanı” Harekatı ile yurt içinde ve yurt dışında terörle ve insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadelemiz başarılı şekilde devam etmektedir.

Bizler, Millet olarak yokluklar içindeyken bile Çanakkale geçilmez dedirten sağlam inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Bizi millet yapan yüksek değerlerimizi canlı tutmaya, bu değerlerimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."