Tunç Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tunç Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Tunç mesajında şunları söyledi:

“İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için girişilen çeşitli teşebbüsler sonunda bugün basın-yayın dediğimiz ve medeni toplumun dördüncü kuvveti saydığımız "basın müessesesi" doğmuştur.

Basın, toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa etmektedir. Basın çalışanları ve gazete emekçileri çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler.

Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır. ``Toplumun, gözü, kulağı, sesi olma görevini üstlenen, Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve demokrasinin sağlıklı işlemesinde büyük rolü bulunan bağımsız ve özgür bir basın, ülkemizin bağımsızlığı ve toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesidir. İlkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı doğrultusunda olaylara farklı bakış açısı getirerek, çok sesliliğe ve düşünce özgürlüğüne de katkıda bulunan basın, şeffaf ve açık bir toplum olma yönündeki çabalara da bu işleviyle destek olmaktadır.

Bilgi çağı ile birlikte teknolojinin gelişmesi, beraberinde basının da gelişmesini sağlamış, yazılı ve görsel medya ve internet gazeteciliği sayesinde kamuoyu tüm gelişmeleri daha şeffaf bir şekilde takip etme imkanına kavuşmuştur.

Değerli gazete çalışanları da gelişen ve değişen basının tüm gereklerini yerine getirerek, mesleklerini sürdürmektedirler. Doğru ve tarafsız haber verme görevini yerine getiren basın mensuplarımızın özverili çalışmalarını takdirle anıyor, görevlerinde başarılar diliyor, tüm basın mensupları ve gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”