Tunç 'Bu bir küstahlık ve hukuk tanımazlıktır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 10 ülkenin büyükelçisi tarafından Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına dair yayınlanan ortak bildiriye tepki gösterdi. Bu durumun bir küstahlık ve hukuk tanımazlık olduğunu kaydeden Tunç, 'ABD ve 9 ülkenin Büyükelçilerinin yayınladıkları bildiriyle görülmekte olan bir dava hakkında görüş bildirerek, sanığın derhal serbest bırakılmasına dair çağrısı tam anlamıyla hadsizlik, görev yaptıkları ülkenin yargısına saygısızlıktır' dedi.

Tunç 'Bu bir küstahlık ve hukuk tanımazlıktır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 10 ülkenin büyükelçisi tarafından Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına dair yayınlanan ortak bildiriye tepki gösterdi. sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu durumun bir küstahlık ve hukuk tanımazlık olduğunu kaydeden  Milletvekili Tunç, “ABD ve 9 ülkenin Büyükelçilerinin yayınladıkları bildiriyle görülmekte olan bir dava hakkında görüş bildirerek, sanığın derhal serbest bırakılmasına dair çağrısı tam anlamıyla hadsizlik, görev yaptıkları ülkenin yargısına saygısızlıktır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir”

Türkiye Cumhuriyetinin demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Yılmaz Tunç, “Yargı bağımsızdır, Anayasa 138’e göre görülmekte olan bir dava hakkında yasama meclisinde bile soru sorulamaz, görüşme yapılamazken siz yabancı diplomatlar bu hakkı nereden alıyorsunuz? 15 Temmuz’da Türk Demokrasisine, insan haklarına saldırı oldu. Saldırganların bir kısmı sizlerin ülkelerinde saklanıyorlar. Bir çağrı da ülkelerinize yapsanız, “suçlular iade edilsin” deseniz, biz de sizin demokrasi ve hukuka inandığınızı görsek. Gezi olayları, bir kalkışmadır, darbeyi sokakla anarşi ile gerçekleştirmek içindir. Bu ülkeye 100’lerce milyar zararı olmuştur. Sokak darbesine müsaade edilmeyince 17-25 yargı darbesine ona da izin verilmeyince 15 Temmuz FETÖ darbesine girişilmiştir” şeklinde konuştu.

“Bizim ülkemizde yargı kimseden talimat almaz”

Türkiye’de yargının kimseden talimat almadığını belirten Tunç, “Türk yargısı, milletine karşı çekilen bu operasyonların hepsinde teyakkuzda olmuş, gerekli soruşturma ve kovuşturmaları ivedilikle yaparak, adına karar verdiği Türk Milletinin hakkını hukukunu korumayı başarmıştır. Sizin ülkelerinizi bilmeyiz ama bizim ülkemizde yargı kimseden talimat almaz. Çok eskidendi, vesayetçiler karşısında selam duran, darbecileri değil, darbe mağdurlarını yargılayan mahkemeler eski Türkiye’de kaldı. Görev yaptığınız ülkedeki değişimi izlemekte çok geridesiniz” ifadelerinde bulundu.

ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçileri, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına dair ortak bildiri yayınlamıştı.