Tunç 'Bartın OSB büyüyor!'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Bartın Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanındaki yeni fabrika inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Tunç 'Bartın OSB büyüyor!'

24 Aralık 2021 tarihinde yer tahsisi için imza töreni gerçekleştirilen yaklaşık 2500 kişinin istihdam edileceği Bartın 1. OSB yeni genişleme alanındaki fabrika inşaat çalışmalarını inceleyen Milletvekili Tunç, Bartın’da “Yeni Ekonomi Modeli”mize yeni fabrikalarla destek oluyoruz. Organize Sanayi Bölgemizi 700 bin m2 daha büyüttük. 2500 kişi çalıştıracak 5 Yeni fabrikamıza daha arsa tahsisi imza töreninin ardından yeni fabrikalarımızın inşaat çalışmaları hızla başladı.”Dedi.

“Yeni istihdam kapıları açılıyor!”

Milletvekili Tunç, “OSB genişleme alanında kamulaştırma çalışmalarının ardından 24 Aralık 2021'de yer tahsis imzasını attığımız fabrikaların inşaat çalışmaları başladı. 5200 kişinin çalıştığı Bartın OSB'de yeni fabrikalarla birlikte yaklaşık 2500 kişi daha çalışacak. Bartın'daki istihdam ve gelişme için büyük katkı sağlayacak.” dedi.

“Bartın OSB için 380 kv’lik indirici trafo merkezi tamamlandı”

Bartın'da sanayicinin enerji ihtiyacı için önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Tunç,  Zonguldak-Bartın arasında Yüksek Enerji Nakil Hattı'nın yapımı tamamlandı. Kamulaştırma bedelleri ve enerji nakil hatları hariç 100 milyon TL’ye mal olan 380 KV'lık Trafo Merkezi'nin hizmete alarak, sanayicimizin enerji sorununu çözdüklerini söyledi.

“OSB Arıtma Tesisi, Doğalgaz ve Köprü Tamam”

Milletvekili Tunç, OSB'nin arıtma tesisleri inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini, 2010 yılından buyana doğalgazın sanayicinin hizmetine sunulduğunu, OSB'ye ulaşımı sağlayacak olan Köprünün yapımını tamamladıklarını belirterek, Bartın'ı her alanda olduğu gibi Sanayi alanında da büyütmenin gayreti ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.